2011/05/05

Bornholmsk kyllerylle

Dagen i dag stod på mellemkritik på skolen, og den sædvanlige cykeltur over Viborgvejs bakker – bare i modvind. Så det var bare så dejligt at komme hjem til en kæreste og en bornholmerhane der var lige ved at flyve ud på grillen.

Hanen havde jeg købt med hjem fra Irma i går (der er jo en første gang for alting) den var på tilbud til 75 kr. det er selvfølgelig en del for 1500 g kød, men man kan jo ikke spise hakket oksekød hver dag og alle de kloge siger jo at man må betale noget mere for kvalitet.
Kvaliteten kunne man i hvert fald ikke sætte en finger på. Først tiltalte bare indpakningen mit lille arkitekthjerte

Den havde så også lige den fine lille oplysning, hvem der har opdrættet den

Så tak for mad Torben :p

Kylleryllen blev fyldt med hvidløg og gul snackpeber, fik (hjemmelavet) kryddersmør under skindet også en gang ramsløg/chili salt, ramsløgolie og lidt peber.

Efter en halv times tid i grillen (til en lårtemperatur på omkring de 72 grader) også lidt hviletid fik vi det her pragtstykke frem:

Der var selvfølgelig alt for meget mad til os to, så i morgen står den på tortilla med bornholmer hane og mon ikke der kunne snige sig lidt ned i madpakke salaten også :)
Oven i det har vi jo et dejligt skrog til at ligge – sååå en lille fond skulle det jo også gerne blive til – tror nemlig ikke at kærestens forslag til kyllingebisque er den bedste idé til dato :p

Man kan jo ikke leve af hane alene, så vi fik lidt flere “nye” ovnbagte kartofler og en god portion salat til.

Kødet var iøvrigt så mørt at da jeg forsøgte at spise låret endte jeg med at sidde med et ben i hånden og en klump kød i munden – godt det ikke var første date :p

2 tanker om "Bornholmsk kyllerylle"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *