2011/06/02

Fridag – det betyder da kage, gør det ikke?

Jeg har siden jeg var til min lillesøsters fødselsdag, haft en meget stor lyst til farmors brunsviger – det fik vi nemlig den dag, men der var jo mange om at spise den – og kan man nogensinde på brunsviger nok??

I dag havde jeg så hele to undskyldninger for at bage det: det er fridag og min storesøster har fødselsdag (bare fordi hun bor i København skal jeg vel ikke snydes for fødselsdagsstemning? :p)

opskriften er som følger:

3 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
1 knsp salt
50 g smeltet margarine
500 – 600 g mel
1 æg

 Gæren opløses i mælken. Sukker, salt, margarine og æg tilsættes og derefter blandes melet i. Dejen skal klæbe ganske lidt.
Dejen rulles ud på bagepapir så det passer til en bradepande (en kunst jeg så ikke er så god ud i) og der mases huller i med bagsiden af en ske.

100 g margarine
350 – 400 g brun farin

smeltes sammen, men må ikke være for varm.
Smøres ud over dejen, hvorefter det skal hæve i 15 – 30 minutter.

Bages herefter ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Så er der ellers lækker, lækker kage – som skal spises mens man gemmer den dårlige samvittighed meget langt væk :)

For at gøre min samvittighed lidt bedre blev der også bagt et grovbrød som nu står og køler af, så lige om lidt er der frokost med nybagt brød – men mere om det senere :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *