2011/06/02

Frokost brødet der blev glemt

Nej det er ikke en børnefortælling – men bare resultatet af fridagen, vi “glemte” lidt at spise frokost.
Så var det jo godt at det kunne bruges til vores aftensmad.

Brødet bestod af:

3 dl vand
25 g gær
100 g durummel
150 g fuldkornshvedemel
ca. 300 g alm. mel
2 tsk salt

Det hele blandes sammen (jeg synes det fungerer bedst i mel-rækkefølgen: durum, fuldkorn, almindeligt) herefter lod jeg det hæve til dobbelt størrelse i en times tid vil jeg tro.
Jeg lod være med at røre for meget ved dejen efter hævningen, jeg puttede det bare op i stegesoen og smurte overfladen med olie. Derefter lod jeg det efterhæve i en halv times tid.

Brødet blev først bagt ved 250 grader i 20 minutter, med låget på stegesoen, herefter tog jeg låget af og lod det bage videre ved 230 grader i ca. 20 minutter mere.

Brødet blev jo så serveret med en let sommermenu, med grillede koteletter, nye (danske!) kartofler og en smørsovs med et udvalg af urter.

2 tanker om "Frokost brødet der blev glemt"

  1. Hende den lille lyshårede

    Tak :) jeg vil give credit videre til gemalen, det var hans idé nemlig :p
    Det var et forsøg på at holde på fugtigheden i brødet – nu almindelige ovne ikke kommer med damp :p (man skal bare huske at tage låget af senere)

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *