2011/10/21

Det er nemt at være madblogger….

Når bare man har en dygtig gemal og en kok i huset – de gik i køkkenet i går, og fik tryllet det her frem, mens der bredte sig en helt vidunderlig duft i hele lejligheden

Imens sørgede jeg for lidt hygge i haven

Retten var Boeuf Bourguignon, med udgangspunkt i foodfanatics opskrift men vist mest af alt ud fra hvad der var i køkkenet. Lækkert det var det i hvert fald helt sikkert! og der er jo ikke noget bedre end at have to mænd til at lave mad :)

Desserten stod jeg for

Inspirationen var princips islagkage (fra bilka/føtex) som min veninde er helt vild med, meeeen jeg synes jo ikke at det kunne passe at jeg ikke kunne gøre det selv, så det skulle da prøves nu hun kom helt herned til Århus.

Bunden er en brownie:

125 g smør
100 g mørk chokolade

2 æg
125 g sukker

75 g hvedemel
2 spsk kakao
20 g hasselnødder
80 g valnødder

Chokoladen og smøret smeltes sammen i en gryde ved lav varme.
Imens piskes æg og sukker lyst og luftigt.

Nødderne hakkes (hasselnødderne fint og valnødderne groft) og vendes sammen med mel og kakao.
Melblandingen vendes forsigtigt sammen med æggemassen og tilsidst vendes den afkølede chokolade/smør blanding i.

Dejen hældes i en smurt springform og bages i 20 minutter ved 175 grader.
Lad kagen køle helt af.

Oven på kagen er der et lag hindbæris:

2 dl mælk
2 dl piskefløde

2 past. æggeblommer
90 g sukker
1 tsk vaniljesukker

300 g hindbær (fra frost)

Hindbærene skal have et let opkog (for at undgå de slemme slemme sygdomme man kan risikere der er i sådan nogen) herefter blendes de og det passeres gennem en sigte. Tag ca. 1/3 fra til isen og giv resten et opkog med vanilje og lidt maizena udrørt i vand. – lad det køle af.

Mælk og fløde bringes i kog.
Æg, sukker og vanilje piskes lyst og luftigt, når væsken er kogt op hældes den forsigtigt (lidt af gangen) i æggemassen mens der piskes hele tiden.
Hæld derefter cremen op i gryden og giv den lidt varme, indtil den begynder at tykne. Lad den derefter køle helt af.

Hæld massen i ismaskinen sammen med hindbærmosen/saften og lad den køre indtil den har konsistens som softice.
Isen smøres ud på kagebunden (som stadig er i springformen) og læg den i fryseren.

Inden servering smøres hindbærcoulis  på toppen og der rives lidt chokolade (jeg skrabede en kniv hen over en blok chokolade for at få spåner.)

Også skal man ikke gøre som mig og sætte den i fryseren også ikke tjekke om den vælter lidt efter sådan at al isen løber over i den ene side :(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *