2011/10/13

Efterårs hyggemad

I mandags lavede gemalen en god gammel ret i en lettere opdateret udgave. Koteletter i fad – uuuuuhm :)

Retten til 2 bestod af:

2 koteletter
1 sammenpisket æg
mel
rasp
olie

100 g Champignon
1 persillerod
1 løg
½ rød peber
2 tsk paprika

2 tsk tomatpuré
1/4 l madlavningsfløde

Serveres med ris, friske champignon og persille.

Koteletterne vendes i mel, æg og til sidst rasp og steges på panden i en god mængde olie (da der er for meget æg i det her, lavede han også koteletter der blev brugt i en anden ret dagen efter)

Når koteletterne er færdig lægges  de over i et lille ildfastfad og stilles til side.

I fedtstoffet (gerne noget nyt) svitsets løg, persillerod og paprika – når det er ved at være færdig tilsættes peber og svampe. Det skal have lov til at stå lidt, inden romatpurén og fløden hældes over. Det bringes i kog, inden det hældes over koteletterne.

Det hele sættes i ovnen ved 200 grader i en halv times tid – sådan at fløden er kogt ind til cirka det halve.

Servers med ris.

Det er ikke så vanvittigt sund og i tanken lidt vammelt med koteletter der mere eller mindre bliver kogt i fløde, meeen det smager nu meget godt, engang imellem – også længe det er denne udgave med den lavere fedtprocent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *