2011/10/26

Fire-action og lidt mad

Menuen i går stod på wienersnitzler, dertil lavede vi nogle kartofler i ovnen, en svampesovs (som nok ikke bliver gentaget) pestobrød (på den alt for nemme snyde måde) og en rå rødkålssalat

Der var ikke meget nytænkning over det, men det var som udgangspunkt meget godt.

Kartofler:
4 store kartofler
1 tsk tørret timian (cirka)
3 fed hvidløg
et godt drys salt

Kartoflerne blev skåret i tynde skiver og lagt i koldt vand i en times tid for at trække stivelsen ud af dem. Derefter blev de smidt i ovnen med timian, hvidløg og salt, ved 200 grader i en lille time.

Svampesovs:
en lille håndfuld tørrede svampe (skal opblødes i lunken vand i 45 minutter)
5 friske champignon (skåret i stykker)
olie
½ hakket løg
2,5 dl fløde
salt, peber og citronsaft

Til sovsen brugte vi en tørret svampeblanding vi havde stående og nogle friske champignon – det var nu ikke nogen succes. De tørrede svampe havde ikke en særlig god smag, det det var en engangs “fornøjelse” har man friske svampe tror jeg dog at sovsen kunne være rigtig god.
Svampene kom i en gryde med en lille smule olie – her fik de lov til at afgive en del vand som blev kogt af, derefter tilsatte jeg hakket løg og klarede det godt af inden jeg hælde noget madlavningsfløde over, tilsidst smagte jeg det til med salt, peber og citronsaft – det var dog ingen succes. Sovsen var for fed (på trods af at det kun var 8% fløde) og havde den fået mere citron ville den nok have smagt endnu værre. Om det var fordi jeg lavede den med fløde frem for mælk og en jævning som jeg normalt ville gøre, eller om det igen bare var de tørrede svampes smag der gjorde det dårligt ved jeg ikke – men den bliver helt sikkert ikke gentaget!

Rødkålssalaten var derimod rigtig god, men den har jeg også efterhånden lavet så mange gange, rødkålen snittes fint, en appelsin skæres i stykker og lidt valnødder knuses og det vendes sammen – nam nam :)

Pestobrødet var som tidligere skrevet på den nemmest mulige måde, snyd – bedrag og humbug. Købt brød og købt pesto, tsk tsk
Vi skar tre skiver af et godt groft brød (fra bilkabageren) og smurte et lag grøn pesto på den ene skive, rød på den anden og en smule god olivenolie på den tredje.
De blev lagt ind i ovnen til kartoflerne i ca. 10 minutter, også havde de også fået nok! de måtte måske godt være kommet ud 2 minutter før, meeeen de gled nu ned alligevel :)

Ja, som skrevet – ikke så nytænkende, men alt i alt ganske godt – på trods af dårlig sovs (som faktisk næsten kan ødelægge et helt måltid)

Senere på aften havde vi nær fået aftenkaffen galt i halsen (hvis altså vi drak det :p) lige pludselig sprang vuffen op af sofaen og gøede ret kraftigt – vi troede at det var fordi hun havde set en anden hund – som hun så tit gør, men 2 minutter efter lagde jeg mærke til et underligt klart lys uden for, kiggede ud og så det her

Det skal lige siges at jeg ringede til alarmcentralen før jeg tog billedet – det havde jeg dog ikke været ene om og brandvæsnet var allerede på vej fik jeg at vide :p

Også kan man jo så gætte på hvor mange brandbiler der skal til for at slukke en brand i et lille bitte skur

3 styks + en indsatsleder og et par betjente – det er selvfølgelig helt fint, jeg er da glad for at vide at de tager den slags alvorligt og gør noget ved det, og det er jo ikke deres skyld at ilden næsten var brændt ud inden de nåede herud.

Det blev lidt sent, for vi kunne ikke rigtig gå i seng med alt det lys der blev kastet ind i vores lejlighed, for at kunne se hvad de lavede havde de et par kæmpe store projektører derhen imod, som lyste lige ind til os. Så jeg er egentlig ret glad for at der i studiegruppen blev dømt hjemmearbejds dag i dag.

Billederne er iøvrigt taget igennem vinduet, så der er lige kommet refleksion af vores stue med også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *