2012/05/09

Husmandssuppe

I går stod den på “kødløsdag” hvis man altså antager bacon for at være et krydderi eller grundstof frem for kød.

Jeg (for en gang skyld ikke gemalen) lavede derfor en god tung grøntsagssuppe der virkelige mættede. Suppen var super nem at lave (men til gengæld voldsom besværlig at få et godt billede af – så jeg undskylder for uskarpheden) den bestod af:

1 porre
1 løg
4 (små) fed hvidløg
1/4 peberfrugt
lidt smør
3 kartofler
4 champignon
1 dåse flåede/hakkede tomater
tilsvarende mængde vand
1 bouillon terning
1/4 tsk sambal oelek (alt afhængig af hvor stærk man vil have den)
ca. 1 dl ærter (fra frost)
1 gulerod
en sjat madlavnings fløde (nok omkring½ dl) – kan sagtens undlades
1 pakke bacon
salt og peber

Porre, løg og peber snittes fint, hvidløgene presses. Det steges let af i smøret inden kartoflerne, der skæres i mundrette stykker, kommes i sammen med svampe, tomater, vand, bouillonterningen og sambal oelek. Herefter skal det bare stå og småkoge for sig selv indtil kartoflerne er møre. Lige før servering hældes de frosne ærter og fløden i og det hele skal have et opkog.
Guleroden skrælles i strimler med en tyndskræller, har man ikke sådan en kan man – som jeg, bare bruge den almindelige skræller, man skal bare lige have teknikken i orden men med lidt øvelse kan det sagtens lade sig gøre.
Guleroden kommes i lige når den skal spises, sådan at den stadig bevarer sin sprødhed.

Baconen steges bare af på en pande og drysses over ved servering. Jeg er ikke tilhænger af at stege i baconfedt, derfor steger jeg det ikke som det første.

Det er generelt en rigtig god reste ret det her – man kan bare smide alle de grøntsager i man lige har liggende og som trænger til at blive spist.

God regnvejrsdag til jer alle (jeg har fået nyt regntøj så jeg har ikke så meget imod vejret i dag :p)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *