2012/10/09

Shepherds pie

Så blev der lige tid til lidt blogning igen. I går blev første del af projektforløbet afleveret, nu mangler jeg så bare…. resten… Lige nu går det lidt i tomgang, fordi jeg venter på en respons fra min vejleder inden jeg begynder at sætte det helt store i værk – så kan man jo lige så godt udnytte tiden fornuftigt :)

Den her lækkerbisken stod dampende varm og klar til mig for et par uger siden, hvor jeg havde brugt en hel dag på at gå rundt i Jelling med en folk restaurerings arkitekter. Det er virkelig lige hvad man trænger til, når man har brugt en hel dag på bare at fryse, fryse, fryse.

Nu er shepherds pie jo ikke en ny opfindelse, men den kan jo laves mere eller mindre godt. Den her hører så absolut til i den gode ende!

(2 personer + lidt frokost)

250 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 revet gulerod
1 revet løg
1½ dl fond – af hvad du foretrækker
1 dl rødvin

Løg og hvidløg svitses af, kødet brunes og gulerødderne kommes i. Fond og rødvin hældes ved og det hele får lov til at stå og simre sig sammen i 2 timers tid.

Kartoffelmosen
500 g kartofler
ca. 25 g smør
1 æg
revet parmasan og cheddar (eller den ost du lige har liggende)
lidt mælk (eller fløde hvis man er til det – jeg synes nu ikke det gør den store forskel)

Kartoflerne skæres i mindre stykker og koges møre (uden salt!) Herefter moses de sammen med smør, æg, ost og mælk.

Kødet kommes i en skål i passende størrelse og kartoffelmosen fordeles herpå. Sættes i ovnen ved 200 grader indtil kartoffelmosen er sprød og gylden.

Spis den med en frisk salat og nyd den!

Nå tilbage til at prøve at lave noget… god tirsdag til jer alle :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *