2014/02/19

Chokoladekage

chokoladekage

 

Jeg elsker chokoladekage – eller kakaokage som nogen måske vil kalde det. “Rigtige” chokoladekager er jeg derimod ikke altid så pjattet med – jo jo de er lækre ingen tvivl om det, men jeg synes også tit at de er tunge og klæge.

Den her kage var et forsøg på at lave en “rigtig” chokoladekage som er mere let og let i konsistensen, gav mig i kast – uden opskrift, med stor sandsynlighed for at gå galt i byen, men det gik og den blev faktisk virkelig god.

150 g chokolade
3 æg
300 g sukker
4 dl mel
2 dl mælk

Smelt chokoladen over et vandbad. Jeg havde en rest mokkabønner til at stå som jeg brugte sammen med noget mørk chokolade – gav en fin note af kaffe i kagen. Har man ikke mokkabønner, så tilsæt 2 spsk stærk kaffe sammen med mælken.

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend mel og mælk (og evt. kaffe) i. Vend herefter den smeltede chokolade i dejen. Kommes i en smurt springform og bages ved 200 grader i 30 minutters tid.

Kagen har bedst af at stå en dag og trække sig sammen.

Vi spiste lidt løbende af kagen, der faktisk holdt sig lækker i en uges tid – opbevaret i en pose. Uden at blive tør.

Spis den som den er, med is til eller creme fraiche rørt op med vanilje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *