2014/04/24

Gulerodscupcakes

Man skal holde hvad man lover – og jeg lovede at komme med en opskrift på de her gulerodscupcakes. Så den følger herGulerods cupcake

I og for sig er det bare et spørgsmål om at udvælge sig sin favorit opskrift på gulerodskage og så komme i muffinforme frem for i en bradepande/springform eller hvad man nu plejer at bruge. Har man ikke lige en favorit opskrift, kan den her anbefales:

Gulerodscupcakes
12 stk.

  • 150 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vanilje sukker
  • 1/4 tsk allehånde
  • 2 æg
  • 150 g brun farin
  • 1 dl olie
  • 250 g gulerødder (revne)

Æg og sukker piskes sammen til det er luftigt. Mel, bagepulver, kanel, vaniljesukker og allehånde sigtes i og vendes sammen med æggemasse og olie. Til sidst tilsættes gulerødderne og dejen kommes i smurte forme – med mindre det er papirsforme.

Bages ved 180 grader i 25 – 30 minutter. Sættes til afkøling på en bagerist.

Imens laves toppingen

  • 2 spsk flødeost – endelig ikke den fedtfattige!
  • ca. 4 spsk flormelis (efter smag)
  • Evt. farve

flødeost, sukker og farve piskes sammen – skal piskes godt, så blandingen bliver lækker og luftig – juster sødmen med mere sukker eller mere flødeost.

Toppingen smøres eller sprøjtes på kagerne alt efter hvor pyntesyg man er. Jeg er ikke så fantastisk pyntesyg – et enkelt og smagfuldt resultat er det jeg går efter, det går bedre i spænd med mine overbevisninger og min æstetik.

Kagerne er super lækre, smagfulde og saftige – kan klart anbefales.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *