2014/06/05

Selvplukkede blåmuslinger i godt selskab

Ahhh – ferie, er der noget skønnere? Har holdt ferie i en uges tid nu, der indebar en “roadtrip” langs vestkysten sammen med gemalen og vuffen, og nu kan jeg sidde i sengen og blogge lidt og vide at hverdagen først starter igen på tirsdag – efter en (lover de) pinse med vejr lige til at gå i haven i.

Inden ferien begyndte var jeg på Sæby havn med gemalen og en ven fra HTX-tiden, for at fiske lidt (ups, der slap det ud – jeg er en lille smule lystfisker) fiskene gad nu ikke rigtig at bide (jeg tror ærligtalt ikke de var der overhovedet) så i stedet gik jeg i bedste River Cottage stil bevæbnet med en lille fiskekniv og en murespand igang med at samle nogle af alle de lækre blåmuslinger der viste sig at være der. Med stor stolthed fik jeg samlet lige omkring 900 gram – perfekt portion til to, og da gemalen ikke er til muslinger tog jeg dem dagen efter med over gaden over en til veninde hvor vi fik fremtryllet en lækker lækker ret, ud fra princippet – hvad har vi?

2014-05-24 21.22.57Retten bestod af

  • Ca. 900 g selvplukkede og rensede blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler selleri
  • 1 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt smør
  • 2-3 dlvand med ca. 1 spsk hvidvinseddike i
  • 2,5 dl fløde
  • Persille
  • Dild
  • Salt

2014-05-25 18.31.27

Start altid med at tjekke muslingerne, de skal være lukkede, eller lukke sig når man banker dem mod køkkenbordet, er du tvivl så kasser dem, dårlige skaldyr er ikke at spøge med.
Grøntsagerne snittes fint og svitses af i smør, herefter er det bare at hælde muslingerne i og hælde vandet over. Helt rigtigt skal det være hvidvin, men vand med en lille smule syre i kan sagtens gøre det, hvis man spørger mig.

Kom et låg på og lad muslingerne dampe til de har åbnet sig. Herefter kommes fløden i, sammen med hakket dild og persille og endelig lidt salt hvis man synes den mangler.

Så er det ellers bare at skovle lidt – hvis en musling ikke har åbnet sig skal den kasseres, så er den nemlig også dårlig.

2014-05-25 19.11.26Jeg elsker muslinger og det er simpelthen så nemt at lave noget, der smager så helt igennem fantastisk at det bare er at kaste sig ud i det. Det der næsten var det bedste ved denne ret var at vide at muslingerne var samlet kun 20 timer før vi spiste dem, på den mest miljørigtige måde, hvor kun dem der skulle bruges blev taget.

Det vil bestemt ikke være sidste gang at jeg – bevæbnet med kniv og spand, går på muslinge jagt!

Glædelig grundlovsdag til jer derude – jeg troede at vores skulle foregå i kolonihaven, men vejret er vist ikke helt med os – så måske man istedet skulle bage sig en kage – det er ved at være lang tid siden jeg gjorde det sidst.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *