2014/10/05

Faglig stolthed og madplaner

I dag fik min faglige stolthed (og ditto selvtillid) et boost da jeg lavede en byvandring i Skagen, med fokus på byens og bygningernes historie.

Det var ret sjovt at prøve – jeg vil rigtig gerne arbejde med formidling af den historiske arkitektur og overvejer blandt andet at starte en blog omkring emnet, men det her er en god start. Jeg synes egentlig turen gik rigtig fint og tilhørene lod også til at finde det spændende, så det var jo bare win.

Jeg fik også på turen slået fast (over for mig selv) hvor meget jeg faktisk ved om Skagen efterhånden, jeg har jo arbejdet med byen i det sidste år og sat mig ret grundigt ind i byens historie og byudvikling, for at forstå hvad det var jeg arbejde med – så ud over at komme mig til gode i det arbejde jeg lavede der, så giver det altså også pote nu hvor jeg kan bruge min viden til at formidle videre. I november skal jeg lave foredrag omkring arkitekturen i Skagen og det bliver altså næste punkt på dagsordenen, så må jeg se om jeg kan finde andre der kan være interesseret i det samme, jeg går i hvert fald i tænkeboks for hvordan jeg kan komme videre med det.

Så kommer vi til “… og madplan”

Vi har længe brugt at lave madplaner, det giver en god ro i hverdagen at der altid er styr på hvad vi skal have at spise om aftenen og vi slipper for at stå klokken halv fire og tænke “hmm bum bum bum, hvad skal vi spise?”, på samme tid er det både tids- og pengebesparende, fordi vi kan tage ud og handle søndag eller mandag og så købe ind til hele ugen – jeg gider ikke handle ind, så derfor er det perfekt for mig at kunne klare det hele på en dag om ugen, og så kun købe det vi har brug for.

Endelig er der jo det super vigtige argument der hedder mindre madspild! Når vi planlægger ugens mad, kan vi bedre planlægge at få brugt det hele af det vi køber. Eksempelvis hvis vi vil have kartoffelmos med pastinak en af dagene, jamen så skal vi senere på ugen for eksempel have bagte rodfrugter. Det er måske enkelt nok at gøre også uden madplan, hvis man tænker over det – men erfaringen siger mig at det bare ikke sker helt så nemt for os, og så er det her et super godt værktøj.

Vi har indtil nu,  brugt en lille bog til at skrive vores madplaner ned i, men nu ville jeg egentlig gerne have den lidt mere synlig, så det altid er nemt lige at have et overblik over hvad planen siger. Når ja, så kan man jo lige så godt gøre det lidt lækkert. Derfor har jeg lavet mig en skarpelon, som kan printes og så kan maden skrives ind i hånden.

Madplan

Jeg synes den er blevet ret fin – og når man har lavet noget godt, kan man jo lige så godt dele det. Derfor kan I, hvis I er interesserede hente filen herinde lige til at printe ud i A4.

Jeg har hængt den op på en plade, lavet af bagbeklædningen til et IKEA skab og sat fast med to klips fra Tiger, så er det nemt at skifte. Men man kan jo også købe sig et clipboard og sætte det på, som det herdet her eller det her – eller bare hænge den op på køleskabet, hvis det hele ikke behøver at være så fancy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *