Kategoriarkiv: bryllupstanker

Bryllupskager

17. august, 2011

I lørdags skete det endeligt, jeg blev frue 😀

Til denne lejlighed lavede vi jo selv maden, selve maden stod gemalen (min mand :p) for – men jeg havde magten over kagerne. Det blev til de her kreationer (“fruen” kan jo ikke nøjes med en)
Kiwimousse og chokoladecreme, blev pyntet med callaerne og en enkelt rose i midten. Desværre var dem der smeltede skumfiduserne til fondanten ikke klar over at der skulle olie i, så den fondant det er beklædt med  blev ikke så pæn og meget tyk – men klokken halv seks, aftenen inden ens bryllup opstår der en tilpas stor mængde af “det-går-nok”… overraskende nok, men der var bare så meget andet vi skulle nå også.
Hindbærmousse og tobleronecreme kagerne blev pyntet med lyserøde og hvide roser. Der havde jeg selv lavet fondanten så den lå noget pænere :) Rundt i kanten på alle kagerne er der lavet “bomber” af æggehvideglasur – her var det praktisk med en tålmodig far, der pænt stod og drejede alle fadende for mig mens jeg sprøjtede dem ud.

 Denne og den næste kage er begge med hvid chokolade creme og en blåbærmousse (også lige lidt blåbær bomber ala Mette Blomsterberg) Den øverste her blev pyntet med vores lidt atypiske brudepar (en ide jeg har fået inde fra forummet på bryllupsklar.dk hvor jeg har tilbragt alt for meget tid det seneste år) vi synes det var ideelt da vi:
1. Begge forsøger at gøre tingene anderledes
2. Synes at de fleste topfigure er for dyre og for grimme/dumme
3. Elsker hoptimister 😀

Det var egentlig meningen at det skulle være en sort (gom) og hvid (brud) men de havde kun sorte bimler (piger) og en sort brud duede bare ikke! (ved slet ikke hvad de tænkte på, da de forslog det nede i butikken) så de blev grønne – så indgik de også i farvetemaet. Nu står de i vores køkken, der også alligevel prøves indrettet med grønt :)

Denne kage var jo så også med hvid chokolade og blåbær, istedet for topfigurene lavede jeg så det monogram der er gået igen på vores invitationer, kirkehæfter, takkekort osv. så det blev printet ud og min mor var så sød at sidde og skære det fint ud – i 2 omgange (en med “C” og “E” og en med “&”) derefter kunne jeg lavede det med gulddust og grøn glasur :)
Det samlede resultat så sådan ud
Der var to af hver smagsvariant, undtagen den ikke så kønne kage overtrukken med marcipan og røde hjerter. Dette var en glutenfri udgave med jordbær- og kokosmousse. Marcipanen drillede voldsomt fordi vi pga. risiko for gluten ikke måtte bruge glukose til at gøre det nemmere at arbejde med. Så de røde hjerter blev brugt til at dække for revner og sprækker – blev dog lovet at den smagte rigtig fint :)
Kagerne fik utrolig meget ros – tror jeg imponerede en del ved selv at have lavet (og pyntet) dem.  Skal jeg selv sige det, synes jeg egentlig også at jeg fik dem komponeret meget godt smagsmæssigt, ved at bruge så syrlig frugt som jeg gjorde sammen med den mere “bløde” chokolade, sådan at det ikke blev alt for klæg :)
Lige til sidst skal I da lige have et billede af det lykkelige par
Nu skulle der gerne være lidt mere tid til den ligge blog igen – så den ikke bliver helt så forsømt :)
Nu vil jeg vende tilbage til lidt “hjemmelig hygge” med gemalen 😀 jeg bliver en lille bitte smule ældre i dag, hvilket bliver fejret bare ham og mig (og vuffen) tror vi begge har fået fest nok for det næste stykke tid :p

Bryllups blomster

31. juli, 2011

I et forsøg på at mindske stresset dagene op til vores bryllup har jeg allerede nu lavet det meste af kage pynten jeg skal bruge.

2 dage, en masse flormelis, skumfiduser og farve gav dette resultat

En lidt mere nærgående gennemgang ser sådan ud:

11 calla’er godt nok med grøn stilk istedet for gul, men det var lidt et forsøg på at holde farvetemaet (som jeg godt nok har “overset” med det lyserøde – men helt hvide og grønne kager bliver lidt fladt synes jeg)

Callaerne er lavet med en helt almindelig hjerte udstikker, hvor “buerne” er foldet over stilken. Mener jeg har set det på en eller anden blog engang, men kan simpelthen ikke huske hvilken   :(

20 “store” hvide roser der er penslet med lidt guld-dust (eller hvad det nu kaldes)

og 15 lyserøde roser (hvor de 4 af dem er noget mørkere, så måske bliver de brugt måske gør de ikke)

Roserne er lavet med en rund udstikker, hvor jeg har sat 7 runde stykker sammen, lidt efter Mette Blomsterbergs anvisning og på samme måde som jeg gjorde til sølvbryllupskagen

Roserne skal jo skæres til i bunden og da jeg lavede den første var jeg så heldig at det dannede en lille rose – hvilket jeg jo selvfølgelig udnyttede – når pynten ligefrem vil hjælpe mig siger man jo ikke nej :) Så det blev til samme antal små roser, som jeg tænker kan være meget fine til at sætte sammen med de store i små klynger

Af resterne af den farvede fondant lavede jeg disse små cirkler, ud fra denne vejledning inde på “Min Kage”  dog uden tylose derefter pressede jeg en lille hjerteformet perle ned i for at få lidt struktur i

Tanken er at de skal ligge på toppen af sådan nogen istedet for det lille hjerte – nu må vi se om jeg når det. Det kunne godt være et element der bliver undladt hvis tiden ikke er til det.

Jeg prøvede også lige at røre en meget tyk glasur sammen og lave dem her

Jeg ved ikke om de kommer til at blive brugt, de blev ikke helt som jeg havde tænkt og er ikke helt tilfreds med farverne, der er blevet for kraftige. Bliver de ikke brugt kan de altid bruges til cupcakes en anden gang :)

Det var det for denne gang – nu krydser jeg bare fingre for at det bliver nogle gode kager – og at vi husker det hele :s

Ondt i lillefingeren og 11 kg brød

26. juli, 2011

To ting der ikke har spor med hinanden at gøre.

Gemalen har denne sommer genoptaget sit golfspil (der har ligget stille siden år 2000) og han synes det kunne være vildt hyggeligt hvis jeg også begyndte at spille – det synes jeg jo sådan set også, så her til aften tog vi en tur ud på par 3 banen i Frederikshavn golfklub (hvor han er medlem) men puuuh hvor skal jeg godt nok træne meget, før jeg så meget som vil overveje at tælle slag/point/handicap eller hvad det nu hedder (tydeligvis skal jeg også lige have styr på nogle regler før jeg går igang) – men jeg fik da slået til nogle bolde, men da jeg efter hul 2 trådte i en vandpyt og fik (meget) våde fødder og der kom andre på banen også (som jeg var meget bange for at jeg 1: slog bolde i hovedet af, eller 2: gav dagens grin) gik turen tilbage igen – hvor jeg så kunne konstatere at golf på mit niveau giver ondt i lillefingeren – men så længe jeg kan nøjes med det, skal jeg jo ikke klage :p

De 11 kg. brød er til vores bryllup her den 13. august – de er lavet efter river cottage opskriften men halvdelen er lavet med groft mel.
Jeg gangede opskriften op med 2 x 10, altså 10 lyse og 10 grove.
De lyse blev lavet fuldstændig som opskriften (dog kun med halvt så meget gær og længere hævetid) formet som flutes (der dog flød noget ud) penslet med kærnemælk og drysset med oregano og groft salt.
De grove fik skiftet en tredjedel af det lyse mel ud med grahamsmel og en blanding af sesamfrø, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerner og havregryn. De blev også penslet med kærnemælk og drysset med kornblandingen og groft salt.

Jeg skulle bruge meget mere mel til disse brød end opskriften siger – så efter at have tømt alle lagre måtte jeg ud og købe mere mens brødet hævede, så de har fået et lidt rustik udseende – men så kan man jo se at de er hjemmebagt :p

Servietter skal der til

1. juni, 2011

Vi skal jo holde bryllup her til august, hvilket bliver en fest med mange hjemmelavede ting – og med mit lille arkitektsind skal tingene prøves af, igen og igen og igen og ….

Dagens projekt blev servietterne, efter en tur i panduro hobby efter stempel og stempelpude og mange, mange dårlige forsøg, fik jeg fundet frem til de her muligheder

Her skal der nok bruges en anden blomst – havde bare ikke lige andet stående i den rigtige farve

Jeg tror ikke det endelige grønne kort bliver håndskrevet, det er alligevel en del at få skrevet pænt – men computeren er jo din ven :)

De skal så nok ligge skiftevis, en med en blomst, en med sløjfe osv.

Servietterne er fra IKEA 100 stk til 16 kroner – alt til et bryllup behøver jo ikke være dyrt :p

Men hvad synes I – det kan jo være lidt svært at få et svar ud af gemalen… (Jeps – jeg gifter mig med en rigtig mand)

Inspiration til bryllups buffet

25. maj, 2011

Endelig endelig endelig må jeg begynde at snakke om mad til vores bryllup her til august. Jeg lovede gemalen at give ham helt fred til at lave sin hovedopgave, hvilket jeg var nogenlunde dygtig til, nu har han så afleveret og jeg må begynde at snakke om bryllupsmad.

MEN hvad skal vi så lige finde på. Planen er at det skal være et hyggeligt, afslappet men elegant bryllup – hvor maden bliver serveret som en buffet. Med vores fælles interesse for madlavning er det meget naturligt at vi selv skal lave det, men det kræver altså at det er noget mad der kan laves i forvejen og som må serveres koldt.
Vi har snakket om ting som diverse tærter (kom gerne med ideer til fyld,) pastasalater, en masse grønt, nogle tamilske gryderetter også har svigerfar indtil videre stegt nogen og 200 frikadeller – så det kommer der helt sikkert :)

Jeg er lidt bange for om maden får et “havefest præg” – så hvis I har en god ide til noget lækkert, “elegant” mad, der kan laves i forvejen til næsten 80 personer (så vi snakker altså ikke om kaviar) så kom gerne med den. Vi vil være jer utrolig taknemmelig!