Kategoriarkiv: fester & gæster

En mindre opsamling

16. marts, 2016

Bloggen har været nede i et stykke tid, men nu har min søde mand fået den til at virke igen, så lad os tage en lille opsamling på hvad der er sket siden sidst.

I bund og grund har der bare været travlt travlt travlt – jeg har haft rigtig travlt på arbejdet og gemalen, ja han har bare arbejdet – hele tiden føles det som. Så der har ikke været tid/overskud til så meget andet. Men nu titter foråret frem, med blomster, sol, påske og – håber jeg – bedre tid og overskud.

Men der er da også blevet tid til andre ting. Vi havde en uges ferie i februar, som vi startede herhjemme blandt andet med en tur til stranden i Tversted

2016-01-30 15.57.24

Sidst på ugen kom vuffen i pleje ved mine forældre og vi satte kursen mod Schwerin i Tyskland til en forlænget weekend.

Byen står rigtig fint dernede, med flere smukke bygninger – bygningen over dem alle var naturligvis slottet – som desværre var lukket pga. ombygning, men vi kunne da nyde skønheden udefra.

Man bliver nok aldrig for gammel til at "bestige" store træstuppe

Man bliver nok aldrig for gammel til at “bestige” store træstuppe

Vi havde det smukkeste vejr til at gå rundt i byen i.

Vi havde det smukkeste vejr til at gå rundt i byen i.

Et sandt eventyrslot

Et sandt eventyrslot

Fra slotsparken

Fra slotsparken

I starten af marts var vi til gallafest ved min moster der fyldte rundt og endelig kunne jeg komme i min smukke vintagekjole og blive dresset helt op med stort hår og bling-bling smykker

2016-03-05 17.23.40

Til festen havde jeg kreeret kager – men dem tror jeg at jeg vil lave et særskilt indlæg om.

I sidste uge var jeg til åbning af Skagen Museum og By og Egnsmuseets udstilling og Skagens arkitekturhistorie – Sort, Gul, Rød.

IMG_20160310_150553

De har i forbindelse med udstillingen udgivet en bog, hvortil jeg har skrevet en artikel – jeg kan garantere for at jeg er ikke så lidt stolt over at være blevet spurgt om jeg ville dette og ikke mindst at være “udgivet” nu. Gemalen havde desværre ikke mulighed for at komme med, så vi må en tur på museum til sommer, så han også kan få set udstillingen. Så er der også lidt bedre tid til at se hele deres udstilling efter museet er genåbnet efter til- og ombygning.

IMG_20160310_172316

Lørdag gik turen til Aarhus og (en længe ventet) koncert med Annika Aakjær – vi købte billetterne allerede i november. Vi er ikke særlig store koncertgængere, men vi har udviklet en fælles forkærlighed for Annika Aakjær, så da hun annoncerede en forårs tour var der ingen tvivl om at vi var nødt til at komme med.

Lidt gamle er vi jo, så vi besluttede os for at vi ikke gad at køre hjem fra Aarhus samme aften, så vi bookede os ind på et hotel og lavede en tur ud af det, blandt andet med alt for lækker mad på Frederiksgade 42, så vi måske blev liiiidt for mætte inden koncerten, men pyt – det var en skøn skøn tur. Imens blev vuffen passet hos vores venner, et døgn på landet var bare lykken for en lille hund der snork boblede på sofaen med os resten af søndagen.

IMG_20160312_212537

I dag var jeg en tur omkring Vitskøl Kloster til reception på en ny bog om klosteret, jeg har et dejligt alsidigt arbejde der byder på lidt af hvert – og altså også bogreceptioner.

IMG_20160316_111034

Den nærmeste fremtid byder på en påske med en gemal der skal arbejde, og så satser vi på at få tid til at komme lidt i haven og kort tid derefter en uges ferie hvori gemalens runde fødselsdag skal fejres.

 

Svigermors kager

27. marts, 2015

Med lettere forsinkelse synes jeg at jeg vil dele de kager jeg sammen med svigerinden fik lavet til svigermors fødselsdag her for et par uger siden.

Efter ønske fra svigermor var det lagkager og cupcakes, som endte med det her udtryk

image

2 “klassiske” lagkager med kagecreme og marmelade, glasur og flødeskum og 2 “fancy” kager med hindbær- og blåbærmousse, smurt op med hvid chokoladeganche.

image

Cupcakes med med samme grunddej, og så fyldt med hhv. Chokolade, hindbær og blåbær. Vi lavede små flag hvor der stod hvilken type fyld der var i, så det ikke bare var et sats for folk. Det tog en h****ds tid at lave flagene, men  det var det værd – de blev bare så fine altså.

image

Håber I myder fredagen – og får en dejlig påske. Vi har planlagt kolonihave aktivitet det meste af påsken, afbrudt af lidt lumberjack arbejde hos nogle venner og lidt fødselsdagsfejring af gemalen. Så nu vil jeg få hævet mit luksuslegme og gå ud og bage lidt “kolo-kage” til de velfortjente pauser i havearbejdet.

Mortensaften

12. november, 2013

Jeg vil også være med – sagde hun og stampede i gulvet… Så her følger et lille indlæg om vores mortens aften.

Mortens aftens and

Mortens aftens and

Vi tog den helt traditionelle vej, med halve æbler med gelé, hjemmesyltet rødkål, brunede, hvide OG franske kartofler og en sovs “to-die-for” dog valgte vi at købe andebryst istedet for hele ænder, dovenskab? Ja! det kommer vi nok ikke uden om – vi var omkring at købe en hel and, men på denne måde kunne vi alle få lækre rosastegt andebryst, istedet for at nogen skulle sidde med et lår. For lad os nu bare være ærlige – alle vil jo helst have brystkødet.

Det var første gang at jeg skulle lave æbler med gelé, og de blev heller ikke helt perfekte – de kogte vist lidt for længe. Men hvis man ser bort fra det så var de fine. Opskrift? jamen den kommer da lige her:

5 madæbler (syrlige)
3 dl vand
1,5 dl sukker
2 spsk citronsaft
1/2 tsk vaniljesukker
ribs gelé

Vand og citronsaft blandes sammen i en gryde. Æblerne skrælles og skæres over på langs, kernehus, blomst og stilk fjernes og æblerne lægges i vandet. Citronsaften er i, for at undgå at at æblerne bliver brune.
Herefter kommes sukker og vaniljesukker i og det sættes til at koge. Skal koge i 5-10 minutter vil jeg tro (mine fik jo for meget – og havde måske ikke helt tid på dem). Derefter tages gryden af varmen, men æblerne skal blive i sukkerlagen og køle af. Lige inden servering tages æblerne op og drypper af. En klat gelé lægges i hullet efter kernehuset og så er de ellers færdige.

Andebrysterne stegte vi med skindsiden nedad på en varm pande, herefter kom de i ovnen ved 200 grader til kernetemperaturen var omkring de 70 grader. De fik lov til at stå og hvile og var smukt rosa da vi skulle spise dem.

Sovsen var gemalens værk. En halv flaske rødvin blev kogt ind med løg, gulerødder og andefond i en 2-3 timer. Herefter lavede han en lysebrun roux (på smør) som fonden kom i. Sovsen fik en god portion fløde og blev smag til. Det var SÅ lækkert! Resten er nu smidt i fryseren, til min and til juleaften.

Aftenen blev afholdt i gode venners lag – vi har haft tradition for at holde det med pigerne fra mit studie, men i år var der – i og med at vi er flyttet til en anden del af landet, grundlag for at starte en ny tradition – så det håber jeg vi nu har lagt grundstenen til.