Kategoriarkiv: krea

(Næsten) nyt soveværelse

10. januar, 2016

Vores soveværelse er blevet forsømt noget, på indretningsfronten.

Vi har faktisk aldrig haft sådan et rigtig lækkert indrettet soveværelse, et “tempel til søvn” etc. det har altid været ret funktionelt – der skal være plads til en seng, til vores tøj og evt. fungere som kontor (i 2. værelseslejligheder..)

Men på det sidste synes jeg det gik helt galt for vores soveværelse, det blev til opmagasinering af støvsuger, som jeg ikke gider at løfte op og ned af trappen hver gang der skal gøres rent, vasketøj, strygebræt (som jeg har været for doven til at mosle ind i skabet) og tørrestativ (samme årsag som støvsugeren). Og så trængte der helt generelt til en god oprydning.

Jeg kiggede lidt rundt på pinterest for gode ideer, men da vi ikke har vores tøj i soveværelset, og en himmelseng ikke er en mulighed med vores skråvægge, og at et væld af puder + sengetæppe ikke er realistisk nogen sinde vil blive brugt og for det meste bare ligge og flyde på gulvet, synes jeg det var lidt småt med ideer.

Men det satte da tankevirksomheden igang, og det kan jo nogen gange være det vigtigste. Indtil videre blev det til oprydningen og en lille smule ændringer. Blandt andet kom vasketøjskurven ud på badeværelset, hvor vi til at starte med havde valgt ikke at sætte den, fordi jeg havde andre planer for den krog – der dog ikke er ført ud i livet, pga. mangel på det helt rigtige møbel (og at jeg fandt ud af at vi ikke kan bore noget ind i væggen på badeværelset…) støvsuger, strygebræt og tørrestativ kom i spisestuen, så må de flyttes når den skal være præsentabel. Og det ene skab vi har i soveværelset blev ryddet ud og indholdet sorteret – så nu kan det rent faktisk lukkes (yay!)

Så hentede jeg et lille bord op vi har haft stående i entreen ind til videre, som lige kune give lidt hygge til rummet, med en blomst, lys og lidt nips og vupti – så blev vores soveværelse lige pludselig meget mere hyggeligt. Nu mangler vi så bare et par sengeborde og en ordentlig lampe – men jeg synes bare det er så svært at finde pæne lamper, derfor der ikke er sket andet indtil videre. Lige nu er det bare en fatning med en pære – jeg overvejer faktisk bare lidt at udskifte pæren til en mere kunstfærdig en af slagsen – men det kunne godt være at der skulle en lidt pænere fatning til også…

20160109_160844

Lidt stemning til soveværelset

Lidt stemning til soveværelset

Sengebord indtil videre, det passer ikke så godt til sengen, men det fungerer fint til at holde vækkeuret oppe ;)

Sengebord indtil videre, det passer ikke så godt til sengen, men det fungerer fint til at holde vækkeuret oppe ;)

20160109_161007

Lyset er sådan et af de her elektriske lys, hvor man kan sætte timer på, vi ville ikke få tænkt et levende lys som vi skulle huske at slukke, men det her slukker af sig selv - så vi får lidt hyggestemning når vi går i seng.

Lyset er sådan et af de her elektriske lys, hvor man kan sætte timer på, vi ville ikke få tænkt et levende lys som vi skulle huske at slukke, men det her slukker af sig selv – så vi får lidt hyggestemning når vi går i seng.

Det blev til en helt produktiv dag i går, med blandt andet gavebytning, indløsning af et par gavekort og jeg fik afleveret den ring jeg fik af gemalen i julegave til tilretning, en god portion vasketøj blev vasket og endnu mere blev sorteret og så selvfølgelig soveværelset. En god lang tur i sneen med vuffen blev det også til, jeg bliver aldrig træt af at se den lille hund boltre sig i sneen, hun sænker hovedet og pløjer snuden igennem og dukker op igen med det mest fjogede udtryk i hovedet man kan tænke sig. Nu er sneen desværre væk igen og erstattet med regn. Men det er nu alligevel meget hyggeligt at sidde her i stuen og høre regnen slå ned på de skrå vinduer.

I dag har været mindre produktiv, vaskemaskinen har dog kørt på fuld tryk og jeg kom igennem bunken af strygetøj – så lidt kan jeg dog vinge af. Ellers har den bare stået på afslapning og et par gode film, så jeg er helt ladt op til ugen. Hvilket også kan være nødvendigt gemalen tager nemlig på kursus i Grenå i morgen, så vuffen og jeg er alene hjemme indtil fredag, hvilket betyder at morgenhundeluftningen hænger på mig – klokken kvart i seks om morgenen!! Men ser vi bort fra den lille detalje går det nok, så har jeg jo muligheden for at brede mig i hele sengen.

Minion penalhus

8. juli, 2015

Mindstesøsteren fandt for lang tid siden opskriften på den her lille fætter – og efter lang tid lykkedes det os at få fundet den rigtige farve gul garn (og et køkkenrullerør) så jeg kunne få ham fremstillet.

2015-07-08 16.05.08

Da det så var fundet gik det egentlig ret hurtigt med at få den lavet, to aftener og så var han klar og ligger nu og venter på at mindstesøsteren kommer hjem fra ferie på søndag – så han kan blive pakket i kufferten til efterskolen

2015-07-08 16.05.30

Opskriften blev som sagt fundet for lang tid siden, og jeg har faktisk ingen idé om hvor den er fra, men jeg endte også med mest at bruge den som inspiration, og hæklede “freestyle” – så her er hvad jeg gjorde:

Med sort garn laves en magisk ring med 6 masker i. Hækl rundt og tag samtidig jævnt ud indtil der er ca 28 masker (eller til omkredsen passer med omkredsen på køkkenrullerøret) Hækel rundt med sort indtil du synes der er nok til “fødder” skift til blå og fortsæt rundt til du er ca. halvvejs oppe, skift så til gul men husk at lave “smæk” foran og bagpå med blå. Når du synes smækken er høj nok laves en runde med blå. Skift til gul og hækel op til “øjenhøjde”.

Klip røret over og lav toppen på samme måde som bunden, bare med gul og slut med to runder sort. Armene laves ved at hækle ca. 10 luftmasker i gult og så fastmasker i alle maskerne tilbage. Med sort laves hænderne ved at lave 5 luftmasker og fastgøre dem i de gule.

Øjet laves ved at laves en magisk ring i hvid, men istedet for at stramme helt til, tilpasses hullet til knappen der udgør midten af øjet. Skift med grå og hækel en fastmaske i hver maske.

Sy toppen og bunden sammen så låget bare lige kan vippes af og sy øje og knap på så det kan bruges som lukning.
Sy munden på og hårtotter med sort garn.

2015-07-08 16.05.45

Jeg håber det er til at finde ud af – jeg er ikke ligefrem opskriftudvikler :)

1 lap, 2 lapper, 3 lapper 4…

11. maj, 2015

Der er noget rolig og afslappende ved at hækle lapper, bare gentage det samme mønster igen og igen, med mange fix-punkter for hver gang en lap er færdig.

Og så er de så hyggelige og kolonihaveagtige – så da vi af svigerforældrene fik en kurvesofa der komplimenterede vores kurvestole derude, så jeg straks yndige hynder for mig – og da den medfølgende hynde til sofaen ikke just var en skønhedsåbenbaring og dem til stolene ikke eksisterende (jeg smed nogle meget jordslåede og ulækre nogen ud sidste år da vi overtog haven) var det oplagt.

Så jeg gik igang med at hækle lapper:

2015-05-09 16.51.30

Hæklede lapper

Hovedprincippet for kolonihavens interiør er at det helst skal være gratis (eller næsten gratis). Hynderne her er lavet af garn overtaget fra svigermor og stof fra de aller første gardiner (der senere er blevet omsyet og senere endnu kasseret) vi havde i soveværelset lige som vi flyttede hjemmefra.

Mønsteret til lapperne fandt jeg på pinterest, og måtte oversætte fra engelsk – så efter et par mislykkedes forsøg virkede det – og så var de faktisk ret enkle at lave.

2015-05-09 16.51.44

Til designkenderne: NEJ! man kan ikke have andet end en stelton thékande i sin kolonihave! … Faktisk er den forvist derud til, fordi det er umuligt at hælde af den uden at have thé over det hele, men det gør ikke helt så meget at den spilder derude.

Sådan ser vores lille sofaarrangement i haven ud – komplet med skidt på gulvet (der var lige blevet slået græs) og langt fra færdige vægge. Planen er at lade bræddevæggen være, som en “mega-sættekasse” og så skal de resterende beklædes og males (og *host* spartles – gips er ikke den bedste løsning til skæve huse – men! det var gratis!)

Jeg håber at sofaen og den anden stol også kan blive malet, svigerfar skal bare lige have tid, til at sprøjte dem over – og intet i kolonihaven er forjaget, tingene tager sin tid og hvad vi ikke når i år, når vi (måske) næste år.

Struktur på hverdagen

22. april, 2015

Jeg synes dagene er begyndt at flyde lidt sammen, og nogle kedelige opgaver, har det med at blive udskudt i det uendelige. Så for at få lidt struktur på min hverdag har jeg lavet mig sådan en her

2015-04-20 11.22.26

På den kan jeg så, på små post-it få skrevet op hvilke opgaver jeg skal nå i løbet af ugen, og på den måde være sikker på at jeg fx rent faktisk får gjort brændeovnen ren (hvilket ikke er sket siden vi holdt op med at bruge den for et par måneder siden).

På samme måde undgår jeg også den nagende dårlige samvittighed over at jeg igen har udskudt noget jeg burde gøre. Når dagens opgaver er udført, kan jeg hygge mig med de sjove opgaver, som eks. at blogge.

Nu har jeg brugt den siden mandag og indtil videre fungere det ret godt for mig – også fordi jeg med mit behov for orden og struktur, har en utrolig stor nydelse i at kunne strege en opgave over, når den er udført. (Billedet blev taget i mandags, derfor der ikke er streget noget over)

Jeg skal måske til at passe på at vi ikke drukner i planer og lister herhjemme – men regner med at gemalen siger fra, hvis det bliver for meget. Foreløbig er det også kun 2 – madplan og den her, så indtil videre overlever han nok. Måske især fordi den her kun gælder mig, så længe jeg går hjemme og han arbejder, med de skæve arbejdstider han har nu, er vores husholdning sparket tilbage til “de gode gamle dage” hvor en mand var en mand, en kvinde en kvinde og ligestilling en gangart. Men det er også okay – Jeg kan udemærket forstå at lysten til at tage en vals med støvsugeren ikke er særlig stor når man kommer hjem fra en 11-timers arbejdsdag.

Ikke flere brændte naller

26. marts, 2015

Jeg ved ikke hvorfor – men af en eller anden grund har vi i lang tid kun haft et sæt grydelapper.

Min søde svigermor har godt nok hæklet nogle stykker til mig, men efter at have brændt nallerne ind til flere gange, fordi fingerne er smuttet igennem hullerne, er de opgivet.

Men om sider har jeg fået taget mig sammen, og hæklet et par selv – af en type som fingrene ikke går igennem.

Jeg har faktisk hæklet dem ud af et stykke stof…

2015-03-16 15.10.32

der blev klippet op til “garn”…

2015-03-17 09.06.21

og derefter, med fastmasker, hæklet til to styk grydelapper

2015-03-20 19.46.24

De ser ikke så ordenlige ud, der er mange “tråde” der fister ud  over det hele – meeeeen skal jeg være ærlig, så handler det altså mest om at få et par grydelapper, ikke en pyntegenstand, og til det er de helt perfekte.

Et eller andet sted synes jeg faktisk også at det er lidt fint at de er så uordenlige som de er, jeg kan ikke rigtig sætte fingeren på hvorfor – måske er det bare lidt “stolthed” over selv at have lavet dem – who knows…?

I dag står dagen hovedsageligt på tøjvask og oprydning/rengøring – efter en uges sygdom, hvor der intet er sket ud over at rode til, virker det til, er det tiltrængt, selvom jeg synes det er lidt svært at finde energien til det – men jeg skal nok nødig klage, gemalen tog en 11-timers arbejdsdag, første dag efter sygemelding, så burde jeg nok ikke klage over lidt meget rengøring.