Kategoriarkiv: opsamling

“Stjæl bare med arme og ben”

16. marts, 2015

Denne utrolig sunde livslektie blev gentaget mange gange mens jeg læste, det betød selvfølgelig “saml inspiration og optag nye indtryk fra andre”, så i bedste stjæl-med-arme-og-ben-stil vil jeg nu lave et indlæg stærkt inspireret af Maren (som iøvrigt har en fantastisk blog og humor) vil jeg lave mig et:

Indlæg I aldrig fik

Der er nemlig gået frygtelig lang tid siden jeg sidst fik blogget, det på trods af at jeg faktisk har haft noget at blogge om, så var det bare som om tiden manglede. Men nu er den her, så nu skal I da ikke snydes.

Indlæg I aldrig fik kunne være, hvordan jeg i bedste forstad-frue-stil har pyntet døren med et forårskrans. Med “kolo-dyrkede” birkeris, og et udvalg af farverige bånd fra Søstrene Grene. Efter flere forsøg på at få skidtet rundt, blev den æggeformet, men så er det altså bare sådan den hele tiden skulle være *host-host*.

Påskekrans - eller æg, hvis vi nu skal være helt præcise med formen.

Påskekrans – eller æg, hvis vi nu skal være helt præcise med formen.

Et andet indlæg I aldrig fik, kunne være det hvor vi brugte en hel dag på at skovle låååååårt (det østjyske hænger stadig lidt fast i sproget) afhentet på nogle venners gård, og kørt ud til kolonihaven, for det nu er spredt ud over køkkenhaven. Vi håber på gode gulerødder i år – og var i øvrigt glade for at det ikke skulle foregå i 30 graders varme, så havde lugten nok ikke været så udholdelig som den var nu.

Et godt læs lååårt

Et godt læs lååårt

Produktionsapparaterne

Produktionsapparaterne

Et tredje indlæg kunne være det om min fascination af flyyyyyyyyversjusser, det kan godt være der kommer et senere hen om det, ikke at jeg nogen sinde har fået sådan en, men jeg synes bare der er en eller anden klassisk, retro, lidt stodder, stil over dem som jeg af uforklarlige årsager finder fascinerende (men okay – jeg er helt mormor-style også pjattet med portvin). Og så elsker jeg navnet hvor y’et skal trækkes meget langt ud!

Jeg snakkede med min far om at det bare hænger sammen med kolonihave livet med sådan en, så jeg måtte snart ud og have fat i en snaps, også fordi – hvordan kan man have en kolonihave uden at have snaps stående? Det synes han var så god en idé at han straks forærede mig en flaske snaps og nu ser frem til at vi sammen skal drikke flyversjusser i kolonihaven til sommer.

2015-03-12 13.46.59

Snapsen pakket og klar i “kolo-kurven” så kan den komme med næste gang vi skal derud

Det sidste indlæg I er blevet snydt for er fra weekendens fejring af svigermor der fyldte 50 – jeg blev den betroede hjælper til at få dækket bord, gjort klar og ikke mindst gjort rent.

Borddækningen var efter teamet “badtaste” – eller spraglet, om man vil, intet måtte matche og hvis vi kunne finde grimme farver, var det klart at foretrække. Så med forskellig farvede duge, et bredt udvalg af servietter, bordkort og lys gik vi fredag igang med at dække bord – det tog nok næsten dobbelt så lang tid som normalt – for det var faktisk overraskende svært at få tingene til ikke at matche.

Festen blev… festlig, der er ret sikkert det mest oplagte ord at bruge om den. Der var leget karaoke-anlæg og indkøbt rigelige drikkevarer – så der blev sunget og danset til den store guldmedalje. Det er lidt sjovt at sådan nogle ting man tit vrænger lidt på næsen af, det bliver altså bare tit det mest festlige.

Spraglet borddækning

Spraglet borddækning

Skal det være badtaste - så lad det være badtaste

Skal det være badtaste – så lad det være badtaste

Året der gik…

5. januar, 2015

Sidste år lavede jeg et indlæg om året der gik, og det vil jeg prøve at gøre igen i år. Sidste år var ikke så positivt, det synes jeg heldigvis det overordnet er i år, selvom alting ikke er gået helt som jeg kunne have drømt om.

Året startede med at se lyst ud gemalen så ud til at få job via videnspilotordningen og jeg var blevet forlænget et halvt år mere i min projektansættelse – med stærke undertoner af at de som minimum så en forlængelse mere ude i farvandet, hvis ikke en fastansættelse. Helt sådan gik det nu ikke, tilskuddet til videnspiloten faldt igennem på en teknikailtet og Frederikshavn Kommune “opdagede pludseligt” at der faktisk manglede lige omkring 100 mio. i kassen (and counting) – så jeg kunne lige som godt se hvor det bar hen ad.

Istedet for at gå i kuldkælderen, besluttede vi os for at købe en kolonihave, egentlig var tanken at vi bare ville tjekke markedet og så få sparet op så vi måske kunne købe en i løbet af året eller året efter, men så faldt vi over vores lille “perle” til bare 12000 kr.  så vi slog til og fik vores eget lille håndværker tilbud, med meget arbejde.

I april besluttede jeg mig for at det der med at være ren madblog, kunne jeg vist godt opgive. Istedet vil jeg nok omtale mig som en “hyggeblog” med enkelte opskrifter indimellem – i bund og grund fordi det er den type blogs jeg helst vil læse, så hvorfor ikke drive bloggen på den måde selv.

I juli fik bloggen et lille løft hvilket jeg synes var på tide, efter lang tid med samme udgangspunkt.

Sommeren gik stort set i haven men lidt ferie blev det også til. I slutningen af maj/starten af juni tunerede vi vestkysten tynd og i august brugte vi en uge på afslapning og ture rundt i Nordjylland.

I løbet af sommeren blev vi også enige om at nok kunne være nok og opsagde vores lejekontrakt på huset og begyndte at lede efter noget nyt at bo i. Vi fandt en skøn 1. sals lejlighed i Sæby som vi flyttede ind i i slutningen af september. Nu nyder vi at være hjemme, selvom alt ikke er tip top perfekt (det er jo trods alt det ældste vi indtil nu har boet i) så er det bare så dejligt og jeg nyder at naturen er så tæt ved når vuffen skal luftes.

1. september udløb min kontrakt med Frederikshavn Kommune og jeg måtte se mig selv som arbejdsløs ledig – igen.. Det kom ikke som noget chok og jeg var helt afklaret med det. Når ens kollegaer bliver fyret omkring en, er det ikke så underligt at man ikke selv bliver forlænget. Men jeg har da savnet dem dernede, og det er lidt underligt når jeg har kontakt med dem engang imellem, at høre om de ting der er sket som man måske ikke lige havde set komme.

Men fra september har jeg været ledig, det er ikke så galt (endnu) men jeg har også to år at løbe på og (størstedelen af tiden) en tiltro til at jeg nok skal finde et eller andet at lave. Det har givet mig overskud til at finde mig selv, og samtidig har jeg kastet mig over andre projekter, blandt andet at være foredragsholder på hobbyplan, som jeg håber at kunne udvide i fremtiden.

Det var mit år i store træk – tak fordi I læser med, det sætter jeg stor pris på!

Håber I alle er kommet godt ind i det nye år og at det må bringe meget godt med – til os alle :)