Kategoriarkiv: Parfait

Rabarber parfait

5. juni, 2011

Sidst jeg brugte rabarber frøs jeg halvdelen af bundet ned til senere brug. Senere var så i går, hvor de blev tøet op for at blive frosset ned igen. Jeg bestemte mig nemlig for at forsøge mig ud i at lave rabarber parfait – synes det var det mest oplagte vejret taget i betragtning :)

Jeg startede med at koge rabarberne:

200 g rabarber
1 dl sukker
1 dl vand

Det fik lov til at stå og koge i en halv times tid, sådan at vandet fik dampet godt af.

Derefter passerede jeg det igennem en sigte, for at undgå at få meget væde i parfait’en.
Mens rabarberne stod og dryppede af, gik jeg igang med at lave en ganske almindelig grund parfait:

½ dl fløde
4 past. æggeblommer
3 spsk flormelis
2 tsk vaniljesukker (ja jeg burde bruge en vaniljestang, men når det bare er hyggeis til os selv, synes jeg ikke at jeg vil “spilde” en vaniljestang)

æggeblommer piskes med flormelis og vanilje til det er lyst og luftigt. Herefter vendes det sammen med den piskede fløde.
Det kan være en fordel at vende 2 stivpiskede æggehvider i – det gør parfait’en mere luftig og lækker, men jeg havde desværre ikke nogen liggende.

Gemalen er ikke meget til rabarber, så jeg tog halvdelen af grundmassen fra og blandede rabarberne i den anden halvdel.

Herefter skal det jo så bare fryse. Jeg tror jeg brugte 3 timer hvor jeg rørte i det for hver halve time – så der er jo ikke det helt vilde arbejde i det.

Det var egentlig meningen at det først skulle spises i dag, men en lille smagsprøve blev det dog alligevel til i går – var jo lidt spændt på om det fungerede.

Det gjorde det – og de friske danske jordbær gjorde det absolut ikke dårligere.

Prøv så lige at se det skønne “restprodukt” jeg fik ud af det

Tror det bliver fantastisk til is, pandekager you name it :)

Næste uge står det på sandwich, vi satser på at kunne finde på en ny hver dag – så nu må vi se hvordan det ender :)