Kategoriarkiv: puslerier

Faglig stolthed og madplaner

5. oktober, 2014

I dag fik min faglige stolthed (og ditto selvtillid) et boost da jeg lavede en byvandring i Skagen, med fokus på byens og bygningernes historie.

Det var ret sjovt at prøve – jeg vil rigtig gerne arbejde med formidling af den historiske arkitektur og overvejer blandt andet at starte en blog omkring emnet, men det her er en god start. Jeg synes egentlig turen gik rigtig fint og tilhørene lod også til at finde det spændende, så det var jo bare win.

Jeg fik også på turen slået fast (over for mig selv) hvor meget jeg faktisk ved om Skagen efterhånden, jeg har jo arbejdet med byen i det sidste år og sat mig ret grundigt ind i byens historie og byudvikling, for at forstå hvad det var jeg arbejde med – så ud over at komme mig til gode i det arbejde jeg lavede der, så giver det altså også pote nu hvor jeg kan bruge min viden til at formidle videre. I november skal jeg lave foredrag omkring arkitekturen i Skagen og det bliver altså næste punkt på dagsordenen, så må jeg se om jeg kan finde andre der kan være interesseret i det samme, jeg går i hvert fald i tænkeboks for hvordan jeg kan komme videre med det.

Så kommer vi til “… og madplan”

Vi har længe brugt at lave madplaner, det giver en god ro i hverdagen at der altid er styr på hvad vi skal have at spise om aftenen og vi slipper for at stå klokken halv fire og tænke “hmm bum bum bum, hvad skal vi spise?”, på samme tid er det både tids- og pengebesparende, fordi vi kan tage ud og handle søndag eller mandag og så købe ind til hele ugen – jeg gider ikke handle ind, så derfor er det perfekt for mig at kunne klare det hele på en dag om ugen, og så kun købe det vi har brug for.

Endelig er der jo det super vigtige argument der hedder mindre madspild! Når vi planlægger ugens mad, kan vi bedre planlægge at få brugt det hele af det vi køber. Eksempelvis hvis vi vil have kartoffelmos med pastinak en af dagene, jamen så skal vi senere på ugen for eksempel have bagte rodfrugter. Det er måske enkelt nok at gøre også uden madplan, hvis man tænker over det – men erfaringen siger mig at det bare ikke sker helt så nemt for os, og så er det her et super godt værktøj.

Vi har indtil nu,  brugt en lille bog til at skrive vores madplaner ned i, men nu ville jeg egentlig gerne have den lidt mere synlig, så det altid er nemt lige at have et overblik over hvad planen siger. Når ja, så kan man jo lige så godt gøre det lidt lækkert. Derfor har jeg lavet mig en skarpelon, som kan printes og så kan maden skrives ind i hånden.

Madplan

Jeg synes den er blevet ret fin – og når man har lavet noget godt, kan man jo lige så godt dele det. Derfor kan I, hvis I er interesserede hente filen herinde lige til at printe ud i A4.

Jeg har hængt den op på en plade, lavet af bagbeklædningen til et IKEA skab og sat fast med to klips fra Tiger, så er det nemt at skifte. Men man kan jo også købe sig et clipboard og sætte det på, som det herdet her eller det her – eller bare hænge den op på køleskabet, hvis det hele ikke behøver at være så fancy.

Plakatfuld

7. august, 2014

Et spændende nyt projekt er sat i søen – Jeg er nemlig begyndt at lave grafisk design og sælge som plakater. Jeg er lige startet op med de første 230 plakater trykt og klar til salg – så nu håber jeg de snart vil pryde væggene rundt om i de smukke hjem.

Gemalen er min meget aktive forretnings partner, der ud over at være støtte, med-udvikler og igangsætter også er min “agent” og i de her dage tager rundt og promoverer plakaterne ved lokale forretninger og gallerier.

Vi har foreløbig 5 serier og hjernen kører på højtryk for at udvikle flere og et par ideer er allerede i støbeskeen, jeg krydser fingre for at nogen synes det er spændende nok til at købe.

Nedenunder er et lille udvalg af plakaterne – hvis du kan lide dem er du velkommen til at kigge ind på facebooksiden og et enkelt like eller to skal jeg da heller ikke sige nej til.

SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Nyt header design

8. juli, 2014

Jeg har i længere tid overvejet om det ikke var ved at være på tide med et nyt design til min header her på bloggen – uden dog at have en klar idé om hvad der skulle ske… Nu har jeg forsøgt mig – så må vi se om jeg synes om det i det lange løb.

Jeg havde tænkt noget med nogle pastelfarver for det er da bare så fiiiiiiiiint (tilsæt selv meget høj skinger kvindestemme) men efter at have lavet et par stykker med pasteller, kunne jeg godt mærke at det var faktisk ikke rigtig mig.  Jeg er bare ikke en af de pastelfarvede kvinder, mit tøj er ikke pastelfarvet og vores hjem er bestemt ikke pastelfarvet, så det ville egentlig bare være forkert hvis min blog var det.

Så istedet er det blevet meget meget enkelt og elegant – hvilket nok mere er hvad jeg vil beskrive min stil som… Enkel og elegant og ret brovten.

Ved samme lejlighed er der også blevet opdateret inde på facebook så kig derind – og smid da gerne et like nu du er derinde.

Men hvad siger I – holder det?

profilbillede

Min lille dame er ikke helt væk – hun optræder nu kun på facebook nu.

Untitled-2

Untitled-2

Et pift til min barndoms “legeborde”

30. juni, 2014

For nogle måneder siden fik købte i dyre domme vi ny sofa. En riiiiiigtig flyder – jeg havde godt nok ønsket mig en lille smart en, men med 2 x sofadyr + 1 hund ville sådan en ikke rigtig leve op til vores hverdag… Så en flyder blev det altså, og når det nu skal være – så synes jeg faktisk at vi fandt en rigtig fin en af slagsen.

Nå men nok om sofaen, den skulle egentlig bare med, for at fortælle at med den nye sofa duede det sofabord vi havde ikke rigtig længere – det fyldte for meget, var en forkert stil og trængte i øvrigt også til at blive frisket lidt op. Da jeg på et tidspunkt stod og kiggede på sofaen + bord, kom jeg til at tænke på nogle borde jeg havde i legehuset som barn, 3 teaktræs udtræksborde, som jeg havde set på mine forældres loft for et års tid siden. Jeg ringede til min mor og spurgte om de ikke havde et stort behov for lidt mere plads på loftet – og til mit held så var det lige det de stod og havde (eller også ville hun bare gerne gå af med de 3 små borde).

2014-06-18 20.16.53

Bordene var ret slidte, de er trods alt blevet brugt til legeborde i mange år, så de trængte til en opfriskning. Bordpladerne fik en gang spærrende grunder, inden mange lags højglans maling, tonet i 3 forskellige nuancer af blå. Det tog lang tid, da jeg bare havde købt en bøtte hvid maling og så tonede den. Det betød at jeg kun kunne male et bord ad gangen, så med tørre tid og mange lag maling, tog det et par uger at få de tre borde færdige. Men nu er der der, og jeg synes de er blevet super fine.

2014-06-18 20.16.34Det her med at have tre små borde man sætter sammen til et er faktisk ganske smart. Ud over at jeg synes det ser lidt fint ud med de tre niveauer, så giver det også mere fleksibilitet at kunne flytte rundt på bordene som man vil.

En ny uge truer – min er dog startet meget stille ud, jeg har nemlig lagt mig syg (derfor jeg har tid til at blogge på det her tidspunkt) jeg havde det frygtelig dårligt i går, og det fortsatte her til morgen, så det måtte lige blive til en sygedag for mit vedkommende. Weekenden brugte vi på at hjælpe et par venner med at nedrive deres kolonihavehus (vi begynder stille og roligt en invasion af kolonihaveforeningen) jeg dog ikke i går – hvor dagen blev brugt i sengen med viaplay og netflix.

 

Doiley-dug

6. juni, 2014

Jeg har syntes at kreaprojekterne har haltet bagud her på det sidste – og jeg har mange mange mange liggende endnu, men det er jo altid rart at have mange ideer og ting at tage sig til. Nu er et af dem blevet færdig og der kan sættes kryds ved det – hvis altså jeg havde haft en liste, hvilket jeg utrolig nok ikke har…

Projektet er denne fine lille dug ud til kolonihavehuset, der – har jeg bestemt mig for – skal holdes i de lyseblå toner (har vist en lille blå periode for tiden)

2014-06-05 17.21.16

 

Ideen til denne lille dug er som sådan fostret i mit hoved – opskriften på doileys har jeg snuppet herfra og hæklet i det lækreste bomuld fra isager. Den er ikke så stor, da den bare er lavet med de tre nøgler garn jeg havde, men jeg synes egentlig ikke det gør noget – den ligger fint og pynter. Bordpladen har jeg i øvrigt selv banket sammen af nogle overskydende gulvbrædder (= meget stolt lille dame der sidder bag skærmen).

Jeg nyder stadig min ferie – det har virkelig givet et boost at holde fri fra arbejde i lidt over en uge nu, og der er stadig tre dage tilbage endnu – de skal nok gå i kolonihaven, hvis vejret bliver som de lover. Vi troede vi skulle derover i dag, men det ændrede en gang heldagsregn da godt nok lige på. Vi er så småt begyndt at kunne høste lidt derfra – i de sidste par dage har vi spist af det salat vi har fjernet for at tynde ud i rækkerne, og i går spiste vi de to første minisquash, lige små nok endnu tror jeg, de næste skal lige have lov at blive lidt større.