Månedsarkiv: maj 2011

Lidt fra gemmerne

28. maj, 2011

Jeg ville rigtig gerne have blogget om mit forsøg med at lave citronmelissesirup – men det gik bare ikke godt!
Så istedet vil jeg dele denne dejlige opskrift, gemalen har fået af en kokkeven, til den hjemmeside han er ved at oprette i forbindelse med sin hovedopgave – mere om denne senere, den er nemlig ikke helt klar endnu.

Kims thai-kylling

2 stk kyllingebryst
1 pakke frisk tagliatelle
1 rød peberfrugt
1 rødløg
2 fed hvidløg
½ chillipeber
saften af 1 lime
1 ds hakkede tomater
1 dl fløde (vi brugte endnu engang cremefine)

Kyllingen skæres i strimler og steges i olie og smør – sættes til side.
Rødløg og peberfrugt skæres i strimler og sauteres i olie, de hakkede tomater tilsættes hvorefter de simre i 10 minutters tid.
Hvidløg hakkes fint og tilsættes med limesaft og fint hakket chilli. Lige før servering tilsættes fløden hvorefter det skal have lov til lige at tykne lidt.

Kyllingen blandes i sovsen og serveres ud over pastaen evt. med et drys bredbladet persille.

Mange tak til Kim for en lækker opskrift 🙂

En lille status

Jeg har nu eksisteret i blogland i lidt over en måned og man kan jo ikke andet end at være lidt stolt og glad.

med over 700 visninger og hele 7 faste læsere går det meget hurtigere end jeg havde forventet, man kan jo ikke andet end at være taknemmelig 🙂

Med Klidmosters og Elsk med mads tilføjelse til faste læsere er jeg nu også oppe på at over halvdelen af mine faste læsere ikke er familie eller venner – så mange mange tak, jeg vil forsøge at opretholde en god standard i fremtiden også 🙂

//En glad og taknemmelig blogger

Flyvende Tarte Tatin

Gemalen fandt en opskrift på Tarte Tatin inde på kvalimad som han synes vi skulle prøve. Det gjorde vi så i går aftes, det var egentlig meningen at det først skulle være i dag, men tålmodighed er åbenbart ikke en dyd vi besidder når det kommer til at prøve nye kageopskrifter :p

Opskriften er som sagt fra kvalimad så jeg vil ikke gengive den her, derinde er der også en god videogennemgang af hvordan den skal laves – så jeg vil bare billedspamme lidt af vores process.

Æblerne bliver karameliseret.

Lige klar til at komme i ovnen

Færdig og ude af ovnen – klar til at blive vendt ud på tallerkenen. Det var så her den blev flyvende. Jeg var ved at brænde mig på den (meget) varme pande, så i panik tabte jeg tallerkenen og tarte tain’en endte halvt ude på bordet.

Vi fik den dog reddet rimelig godt 🙂

Og den smagte jo bare fantastisk – så med lidt øvelse vil vi snart kunne servere den for andre også :p

Forloren øllebrød

27. maj, 2011

Jeg har efterhånden fået en ret god vane med at fryse rugbrødsrester ned – den sidste tørre skive i pakken, de skiver der smulre og går fra hinanden, endeskiverne fra når jeg engang i mellem tager mig sammen til at bage selv osv.

Når jeg så endelig har nok, tør jeg det hele op og koger til en dejlig stor portion øllebrød – jeg elsker(!) øllebrød – også kan jeg fryse det ned i portioner, så er der en dejlig lækker, nem og sund (vælger jeg at tro) morgenmad når havregryn med mælk bliver for kedeligt.

Min opskrift er dog lidt kedelig – jeg putter nemlig ikke øl i. Jeg drikker ikke selv øl, og gemalen bryder sig ikke om at skulle sidde og drikke dem alene, så det er sjældent at vi har i huset og at købe en øl for at lave øllebrød – det gider jeg altså ikke. Desuden synes jeg det smager fint uden.

Til den her portion brugte jeg:

500 g rugbrød brækket i stykker
knap 2 liter vand – det kommer sig ikke så nøje er der for meget skal det bare koge af.
70 g sukker
saft af ½ citron

Det hele kommes i en gryde

Herefter skal det bare have lov til at ind til den rigtige konsistens – det tog mig cirka 1½ time ved medium varme.
Da det var kølet af, puttede jeg det i poser og smed det i fryseren. Jeg gemte lige en enkelt portion til morgen maden, den blev varmet med lidt vand, også blev den ellers serveret med en gang mælk ud over. Det burde jo være flødeskum, men helt ærlig – hvem gider stå og piske fløde klokken meget tidligt om morgenen?

Vanilje cupcakes med chokoladeostetopping

26. maj, 2011

Det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst har bagt noget ganske almindeligt kage, så da gemalen forslog at jeg kunne bage nogle cupcakes var jeg ikke sen til at sige nej.

Jeg har en helt fantastisk grundopskrift – jeg kan desværre ikke huske hvor jeg har den fra.

2½ dl hvedemel
1½ dl sukker
2 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 æg
100 g smør (eller 4 spsk smagsneutral olie)
3/4 dl mælk

De tørre ingredienser blandes og derefter tilsættes de “våde” – det hele røres sammen med en håndmixer. Herefter fordeles dejen i 12 forme.

Kagerne bages ved 225 grader i 10 minutter.

Opskriften er som sagt en grundopskrift, jeg tilsætter tit hvad jeg lige føler for og så tilpasser jeg opskriften lidt efter “krydderiet” altså tilsætter jeg væske (f.eks. er væden af dåse ananas rigtig god) tilsætter jeg tilsvarende mindre mælk, tilsætter jeg stærkt smagende krydderier tager jeg nogen gange vaniljesukker ud – det er et spørgsmål om smag og behag, men jeg synes f.eks. ikke at vanilje og kanel passer så godt sammen.

Jeg har længe tænkt på om man ikke kunne finde noget andet end smørcreme at putte på kagerne (jeg kan som jeg har nævnt tidligere virkelig ikke lide smørcreme) så indtil videre har jeg bare puttet en tyk glasur på, men det er ligesom ikke rigtig det samme. Da jeg så for en uges tid siden fik en (utrolig lækker) gulerodskage med flødeostecreme på, slog det mig at det da selvfølgelig er det der skal på (det er nok ikke nyskabende, men jeg har ikke tænkt over det før.)
Så uden nogen egentlig ide om hvad jeg lavede, lavede jeg denne blanding: (til 2 kager, hvis det nu ikke var godt)

2 spsk friskost
3 spsk flormelis
2 tsk kakao

det hele blev blandet med håndmixeren (en kagebagers bedste ven?) og derefter smurt på kagen.

Gemalen var lidt skeptisk over for tanken om ost på hans kage, så ansigtudtrykket da det jo viste sig at smage godt – og af chokolade – var meget overrasket.

Jeg tror helt sikkert at dette kunne blive min fremtidige udgave af cupcake topping – så må jeg bare til at øve mig med farver, tyller og hvad man nu ellers kan finde på 🙂