Månedsarkiv: juni 2011

Find en fejl

30. juni, 2011

Som overskriften siger: Find en fejl på det her billede:

Man kan jo blive overrasket når man laver noget så kedeligt som at skrælle kartofler. Jeg så i hvert fald lidt sjov ud i hovedet da jeg opdagede dette.
Og hvad er det så?
Den her kartoffel er ikke en kartoffel – det er en sten… Jeg syntes godt nok der var en lidt sjov lyd da jeg væltede dem ud i vasken, men havde da aldrig troet at der skulle være sten mellem mine kartofler – men det er selvfølgelig en smart måde at tjene penge på :p

Chicken pot pie

27. juni, 2011

I går bestemte jeg mig for at lave chicken pot pie – sådan lidt improviseret af hvad der var i køleskabet.

omkring 200 g kartofler (vejede ikke af, så det er et skøn)
3 gulerødder
1 stang bladselleri
ca. 2 dl vand til at koge i

1 løg
½ snackpeber
2 kyllinge filet’er
2 spsk mel
½ tsk timian
½ tsk oregano
1 hønseboullionterning
et sjat (madlavnings)fløde
evt. lidt mere vand
salt og peber

2 plader butterdej

Kartoflerne, gulerødderne og sellerien skæres i passende stykker og koges i vandet med lidt salt.

Løget og peberen hakkes og svitses af i lidt olie. Kyllingen skæres i passende stykker, puttes i en pose og mel og krydderier hældes oven i.

Herefter rystes det godt og kyllingen hældes oven i løgene og brunes godt af.

Så hældes kogevandet fra grøntsagerne over, sammen med bouillonterningen og lidt fløde (gør det hele lidt mere cremet, men er ikke nødvendigt.

Lad det hele koge lidt igennem inden det hældes i et passende fad sammen med grøntsagerne.

Jeg har desværre ikke det “rigtige” runde fad, så det måtte blive det her firkantede ildfaste fad.
Butterdejen rulles ud og lægges over – det kan være en fordel at lægge dej på kanten af fadet, for at det slutter helt tæt – men det havde jeg desværre ikke dej nok til.

Efter 15 minutter i ovnen ved 220 grader skulle det gerne være færdigt og lækkert 🙂

Stilhed på bloggen

25. juni, 2011

Med et lille undskyldende indlæg er der her en forklaring på hvorfor der har været så stille på bloggen så længe. Forklaringen er – som jeg vist også tidligere har nævnt – at jeg er ved at gøre mit semester projekt færdigt og det kræver meget tid…

Jeg er nu kommet til at skulle lave visualiseringer af projektet og startede med at prise mig lykkelig for at autodesk har set det gode i et tilbyde deres programmer gratis til studerende. Det har nemlig lavet en 3d model af min bygning uden at jeg har skulle lave ekstra arbejde. Nu er problemet bare at for at sådan en 3d model skal se ordentlig ud, skal den renderes – og det tager tid… laaaaaaang tid. Lige nu kører jeg renderinger på to computere de blev startet i går ved middagstid, var i dvale i nat (vi skulle jo også kunne sove) og startet igen da jeg stod op – og de er stadig ikke færdig – her er lige et par screenshots af hvad status pt er:

Min bærbare der kæmper en brav kamp for at komme af med varmen.

og den stationære der stille og roligt tygger sig igennem.

Godt det er de sidste renderinger jeg mangler, så skal de bare pyntes lidt på og så kan de komme på plancherne der kan blive printet på mandag.

På onsdag klokken 14.00 er der ferie 😀 også skulle der gerne ske lidt mere herinde igen 🙂

"det er som om den dyrker sex med min tunge…"

19. juni, 2011

Og hvordan er den følelse så? tjah, jeg er ikke helt sikker – men ifølge gemalen er det altså den følelse man får ved første smagsprøve af Chicken gumbo’en. Jeg oplevede det måske ikke helt så voldsomt, men godt det smagte den i hvert fald!

Vi har længe (som i virkelig længe, et år som minimum) snakket om at vi skulle have lavet en gumbo, men er blevet holdt lidt tilbage i mangel af okra. Genudsendelsen af spise med Price i denne uge var så den berømte sidste dråbe og gemalen tog affære, det vil sige at han fik mig til at købe ind til det på vej hjem fra skole. Dog uden okra, de kære brødre siger jo at man sagtens kan gøre det uden.

I går gik jeg så igang, jeg fulgte brdr. Prices opskrift, med lidt små justeringer, så det passede med hvad vi havde 🙂

Kreoler krydderi
1 spsk paprika
1 spsk salt
1 spsk tørret hvidløg (der blev knust, der er nu ikke noget som en granit morter)
1 spsk sort peber
1 spsk cayennepeber
1 spsk “kartoffelkrydderi” – fra søstrene grene (må med skam indrømme at vi er løbet tør for de tørrede udgaver af oregano og timian, det kører på de friske fra haven lige pt.)

Nu har jeg godt nok skrevet mængder på, men det meste var bare sådan lidt på slump, og rettet lidt til efter mine smagsløg (det vil sige mere paprika og cayenne end sort peber)

Ingredienser 
4 kyllingefileter
4 æble/timian pølser (fra vores lokale super bedst slagter)
et godt drys kreoler-krydderi
lidt olie til bruning

1 stort løg
1½ grønne pebre
4 stængler blad selleri
4 fed hvidløg

1½ dl olie
1½ dl mel

1 l hønsebouillon
evt. salt og peber
hakket persille

Kyllingen og pølserne skæres ud i passende stykker, kyllingen vendes i krydderiblandingen og brunes af på en pande. Derefter brunes pølserne af og kødet lægges til side.

Grøntsagerne hakkes fint (hvilket jeg først blev gjort opmærksom på da jeg havde skåret det hele lidt groft ud… lige der var jeg meget glad for at gemalen har smidt penge efter en virkelig stor kniv)

Herefter påbegyndes den kritiske del af retten (for mit vedkommende i hver fald, jeg er lidt konfus i et køkke og skal gerne lave 5 ting på en gang – i hvert fald ifølge gemalen) nå men den kritiske del er altså roux’en. Den laves ved at olien varmes op og derefter hældes melet i, det skal så bages af over medium varme. Man skal virkelig være over denne, for ellers brænder den på (kritisk siger jeg jer – kritisk!). Man kan selv bestemme hvor mørk man vil have sin roux – jo mørkere den bliver jo mere røget og kraftig i smagen bliver den. Jeg valgte at lave den en lys nøddebrun – både fordi jeg ikke gad at røre mere i den men også fordi jeg tænkte at det er bedst at starte stille ud, kan altid prøve grænser af på næste portion.

Når roux’en har den ønskede farve, hældes grøntsagerne i og de steges under omrøring i 4 – 5 minutter. Derefter tilføjes bouillon, kylling og pølse. Det hele skal stå og koge igennem i en times tid og evt. fedt skummes af (vi havde nu ikke rigtig så meget.)

Retten serveres i dybe tallerkener med ris til – drysset evt. med persille (som der i øvrigt også nu skulle være farligt – godt vi selv har det i haven!)

uuuuhm – virkelig lækkert! også mætter det helt vildt.

Vi overvejer nu lidt om det skal være natmat til vores bryllup – det er da anderledes fra asparges suppe, hotdogs eller sandwich 😀

Et energiboost til en "stakkels" studerende

17. juni, 2011

Mens jeg tegner og tegner på livet løs står gemalen for madlavningen (hvilket han faktisk har gjort meget på det sidste… hmm det er egentlig nemt at være mig :p)

I aften blev det denne lækre kreation

En varm pastasalat med diverse fint hakkede grøntsager og lidt rester af de kartofler vi ikke fik spist i går (de blev ristet godt af på panden) dertil det par ovnbagte kyllingebryster, der til sidst blev skåret i skiver og ristet på panden også, for at give dem lidt mere sprødhed.
Til det en champignonsovs og frisk hyldeblomstsaft (selvfølgelig)

Nu vil jeg sætte mig i sofaen og prøve at holde mig vågen indtil jeg kan gå i seng… I morgen står den på mere tegning..