2011/06/12

De sløve snitter

For et stykke tid siden kørte hindbærsnitterne rundt her i blogland – der var jeg lidt for sløv og kom ikke igang, så nu kommer jeg her – flere uger efter alle andre :p

Siden vi flyttede hjemmefra (og sammen) har der været en mindre diskussion om hvorvidt hindbærsnitter skulle være hjemmebagt eller fra bageren (gemalen synes ikke rigtig at mine hindbærsnitter smagte som de skulle) men så fandt vi denne opskrift og diskussionen faldt til jorden og jeg vandt 🙂

Jeg har fulgt opskriften på hindbærsnitten men I får den også lige her:

Hindbærmarmelade
375 g mel
2 g bagepulver
40 g æg (cirka et styk)
125 g flormelis
250 g margarine

Margarinen smulres i melet, flormelis og bagepulver tilsættes og det hele samles med ægget. Herefter skal dejen ligge på køl i mindst en time – og helst til næste dag (men må jo også være ærlig og sige at det gjorde min ikke)
Herefter rulles dejen ned på ca. 3 mm – jeg gjorde det at jeg tog en passende klump dej og rullede den ud mellem to stykker madfilm, sådan at det passede med at stykket var ca. 10 x 25 cm – men må indrømme at mit øjemål nok ikke er vedens bedste, så de var nok nærmere 15 cm brede, og 25 – 30 cm lange – gider bare ikke bruge til på at stå og måle det efter, det er jo bare en kage jeg selv skal spise 🙂 – måske deler jeg lidt med gemalen, hvis han opfører sig ordenligt :p

Strimlerne lægges på bageplade og skæres til, så de bliver pæne og firkantede – jeg bagte to ad gangen.

De skal bages i cirka 10 minutter ved 220 grader. Herefter skal man arbejde hurtigt, jeg gjorde det at jeg to pladen ud, vippede bagepapiret ud på komfuret og satte pladen i ovnen igen. Herefter bredte jeg hindbærmarmeladen ud over den ene strimmel

og lagde derefter den anden oven på – ved hjælp af to paletknive

lige bag efter skæres det ud i passende stykker

Dejen bliver hurtig kold og når den er kold smulre den let. Det er derfor det skal gå hurtigt, snitterne bliver nemlig pænest hvis de ikke er smulret for meget i kanten.

Her er beviset på hvor hurtigt snitterne bliver kolde. Selvom jeg fik gemalen til at tage billeder af processen, tog det jo lidt længere tid end normalt og derfor smulrede disse snitter lidt

Det kan godt være at det kun er mig der kan se det – men det er jo et lille hak i stoltheden :p

Når snitterne er kølet helt af, lægges der glasur på (og her taler vi om et ordenligt lag glasur, ikke sådan en tynd omgang man knap kan smage) og de drysses med – ja egentlig skulle det jo være multifarvet krymmel, men havde kun “choko” udgaven liggende, så vi måtte jo nøjes 🙂

Sådan kom mine (sløve) hindbærsnitter til at se ud – de er godkendt af gemalen, der udbrød at det er derfor han gifter sig med mig – jeg håber da der også er andre grunde, men om ikke andet så må vi jo leve af kærlighed og kildevand – og hindbærsnitter 😀

God pinse til jer alle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *