2011/06/05

Det der mangler her, er smagen af gæret fisk..

Nej okay – det er faktisk nok den sidste smag jeg synes der mangler, men det er bare en sætning man hører alt for lidt – så endnu engang tak til Camilla Plum :p

Vi fik dog en form for fisk i dag, dog kun i form af tun i vores pitabrød

Findes der noget bedre sommermad end pitabrød? Nej vel, det er meget svært at finde – især her i sommervarmen.

Brødene er hjemmebag efter opskriften i Almanak, men helt ærlig – en opskrift er vel ikke rigtig nødvendig, det er jo bare vand, gær, salt og mel – Nu vil jeg helst ikke have Claus Meyer og en ophavsret på nakken, så opskriften vil jeg ikke skrive ind – men kan kun anbefale at man anskaffer sig Almanak, det er en helt igennem fantastisk bog, herhjemme omtales den ikke som andet end hus-biblen (måske også pga. størrelsen)

Fyldet i pita’erne er helt klassisk salat – så der er egentlig heller ikke så meget at beskrive der, det handler vel i bund og grund om hvad der er i skabet.

Nå – jeg vil vende tilbage til Plum, det kan jo være at der kommer flere guldkorn 🙂

10 tanker om "Det der mangler her, er smagen af gæret fisk.."

 1. Frk. Skjold

  Ork, du må skam gerne citere, bare du kildeangiver. Så kom bare an. Selvom det er et skønt billede i mit hovede, at den lille lyshårede har store Meyer på nakken… Og helt ærligt, gæret fisk. Smager jo af våd og beskidt sportssok. Men dejligt!

  Svar
 2. Frk. Skjold

  Nu beder du mig jo nærmest om at blive nørdet, ikk?? Faktisk er der ikke nogle specifikke regler for nettet, da loven om ophav er begået læææænge før indernet. Tilgengæld er der heller ingen regler om hvor meget man må citere, men nogle om at det skal gøres i fair sammenhæng. Gætter på at det er derfor bloggerne har deres “Link-Love” som tommelfingerregel, når de bruger hinandens.

  Svar
 3. Hende den lille lyshårede

  Hehe – man skal jo have lov til at nørde lidt engang i mellem 🙂
  Som jeg har forstået det er det, at når det er på nettet er det “out-there” og man kan derfor citerer alt hvad man vil (går selvfølgelig også ind for “link-love”) også fordi det ikke ligger der for at folk direkte skal tjene penge på det, men tænker bare at når opskriften er fra en kogebog som nogen rent faktisk skulle tjene nogle penge på, er det vel ikke tilladt at kopiere ud på nettet – en form for mild piratkopiering?
  Men jeg ved det ikke helt sikkert, jura er ikke min stærke side :p

  Svar
 4. Frk. Skjold

  Både og – Du må ikke ligge hele Almanak ud på nettet til download, da det er hele bogen, der er et værk. (Man går meget op i værker), men du må gerne citere fra den:

  “I henhold til den danske ophavsretslovs § 22 er det tilladt at citere fra et offentliggjort værk, såfremt det sker i overensstemmelse med god skik og i det omfang, som betinges af formålet.

  Der findes ingen matematiske grænser for, hvor meget man må citere af andres værker. Der gælder således ingen regel om, at det er tilladt at citere (…). Hver enkelt citatsituation må bedømmes konkret, og i denne bedømmelse indgår både citatets omfang i forhold til det oprindelige værk og omfanget i forhold til den nye sammenhæng, som det bringes i.

  Citatretten medfører dog på ingen måde, at et værk kan gengives i sin helhed, da ophavsretslovens § 2 giver eneret til fremstilling af eksemplarer.”

  Det blev lidt langt. Og er redigeret. Det der er vigtigt er, at du ikke må krænke Meyer. Det er noget, der i loven hedder Droit Morale. Og handler kort om:
  “Droit moral består i faderskabsret og respektret. Faderskabsretten handler om, at ophavsmanden har ret til at få sit navn angivet på eksemplarer af værket, mens respektretten handler om loyal gengivelse og brug af andres værker.
  § 3. Ophavsmanden har krav på at blive navngivet i overensstemmelse med, hvad god skik kræver, såvel på eksemplarer af værket som når dette gøres tilgængeligt for almenheden.”

  – Man kan altså sige, at det er Out-there når det er udgivet, nettet er ikke nødvendigt.

  Du kan læse meget mere her: http://da.wikipedia.org/wiki/Droit_moral & http://da.wikipedia.org/wiki/Ophavsret

  Svar
 5. Frk. Skjold

  😀 Nu er det vist også passende, at jeg indrømmer spamming af tung lovtekst, netop fordi jeg mangler en gooood opskrift på pitabrød. (rundstyk)

  Svar
 6. Hende den lille lyshårede

  Haha så skal du da også have den, noget for noget – jeg blev klogere og du får en opskrift :p

  til 8 brød:

  3 dl lunken vand
  25 g gær
  ½ tsk groft salt
  7 dl hvedemel

  Ja altså selve blandingen er som det plejer, gær i vand, mel og salt blandes i og æltes godt igennem.
  Så skal det hæve til det dobbelte, slå derefter dejen ned og del den i 8 – hver del trilles til en bolle og rulles ud til ca. ½ cm tykkelse. Lad dem derefter efterhæve i ca. 10 minutter på bagepladen.
  Bages ved 250 grader i 8 minutter, til de puster sig op til store lysebrune balloner.
  Pitaerne afkøles på en bagerist med et viskestykke for at undgå at de bliver tørre og hårde.
  De er bedst på bagedagen

  Sådan – med tak til Claus Meyer 😀

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *