2011/07/26

Ondt i lillefingeren og 11 kg brød

To ting der ikke har spor med hinanden at gøre.

Gemalen har denne sommer genoptaget sit golfspil (der har ligget stille siden år 2000) og han synes det kunne være vildt hyggeligt hvis jeg også begyndte at spille – det synes jeg jo sådan set også, så her til aften tog vi en tur ud på par 3 banen i Frederikshavn golfklub (hvor han er medlem) men puuuh hvor skal jeg godt nok træne meget, før jeg så meget som vil overveje at tælle slag/point/handicap eller hvad det nu hedder (tydeligvis skal jeg også lige have styr på nogle regler før jeg går igang) – men jeg fik da slået til nogle bolde, men da jeg efter hul 2 trådte i en vandpyt og fik (meget) våde fødder og der kom andre på banen også (som jeg var meget bange for at jeg 1: slog bolde i hovedet af, eller 2: gav dagens grin) gik turen tilbage igen – hvor jeg så kunne konstatere at golf på mit niveau giver ondt i lillefingeren – men så længe jeg kan nøjes med det, skal jeg jo ikke klage :p

De 11 kg. brød er til vores bryllup her den 13. august – de er lavet efter river cottage opskriften men halvdelen er lavet med groft mel.
Jeg gangede opskriften op med 2 x 10, altså 10 lyse og 10 grove.
De lyse blev lavet fuldstændig som opskriften (dog kun med halvt så meget gær og længere hævetid) formet som flutes (der dog flød noget ud) penslet med kærnemælk og drysset med oregano og groft salt.
De grove fik skiftet en tredjedel af det lyse mel ud med grahamsmel og en blanding af sesamfrø, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerner og havregryn. De blev også penslet med kærnemælk og drysset med kornblandingen og groft salt.

Jeg skulle bruge meget mere mel til disse brød end opskriften siger – så efter at have tømt alle lagre måtte jeg ud og købe mere mens brødet hævede, så de har fået et lidt rustik udseende – men så kan man jo se at de er hjemmebagt :p

4 tanker om "Ondt i lillefingeren og 11 kg brød"

 1. Hende den lille lyshårede

  Tak tak 🙂
  Det var faktisk næsten større arbejde at få plads til det i fryseren end at bage det :p (min mors fryser er meget fuld)
  Vi står for alt maden selv til brylluppet – en vurdering af at vi gerne vil have alle med men stadig have råd til god mad – jeg er nemlig langtfra altid tilfreds med catering maden der ligger i vores prisklasse 🙁

  Nu håber jeg bare at der er brød nok 🙂

  Svar
 2. Elsk med Mad

  Ej hvor er det sejt at du bager og laver maden selv:) Jeg lavede faktisk også kage og mad til min forlovelsesfest, men var ikke modig nok til at gøre det til bryllup. Det må jeg tage hatten af for:)

  Jeg har forresten givet dig en Blog Award, håber du acceptere:) På min blog står nærmere oplysninger:)

  Mvh
  Mariam

  Svar
 3. Hende den lille lyshårede

  Tak tak 🙂
  Jeg tror vi tager det meget stille og roligt med at skulle lave maden selv, vi snakker jo ikke 5 retters gourmet :p

  Cool – tak for det 😀 det vil jeg da straks gøre noget ved!

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *