2011/07/09

Søde boller fra en sløv sommerblogger

puuuh hvor har jeg ikke været særlig aktiv herinde på det sidste :s
Jeg havde alle mulige gode intentioner om at når jeg havde afleveret og afsluttet mit 7. semester, så skulle der ske noget. Jeg havde så bare ikke overvejet at jeg kort tid efter pakkede bilen med gemalen og vuffen og vendte næsen mod nord, hvor jeg holder sommerferie, men nok mest af alt arbejder for min far som apoteksbud. Det gode ved at bo ved mor og far er jo så at man kommer hjem til mors kødgryder, det dårlige er at der så ikke er helt så meget at putte på bloggen.

Jeg kom i dag i tanke om at jeg har glemt at blogge om de boller her, jeg bagte dagen efter jeg har færdig på skolen – både for at fejre det gode resultat men nok især fordi vi fik en af gemalens gamle venner på besøg, så nu kan I da også lige se resultatet – de smagte fantastisk, men skal dog helst være friskbagte og lune (kan reddes ved at blive varmet dagen efter, men de er altså bedst på dagen!)

Jeg fulgte egentlig bare opskriften inde på odense marcipan‘s hjemmeside, men den kommer da også lige her:

ca. 18 boller

dej:
300 g mel
200 g smør
2 spsk sukker
50 g gær
2 hele sammenpiskede æg

Fyld:
150 g marcipan
80 g sukker
80 g blødt smør

Opløs gæren i sukker og æg, tilsæt mel og smør og ælt det til en smidig dej – lad dejen hvile mens fyldet blandes.

Marcipanen rives og æltes sammen med sukker og smør

Dejen rulles ud og skæres til 18 stykker – fordel fyldet imellem stykkerne. Fold dejen op omkring fyldet som en lille pose og sæt dem i en muffinsform.
Pensles med æg og drysses med perlesukker (og mandelflager, men det havde jeg ikke liggende)

Bages ca. 20 minutter ved 200 grader

Det færdige resultat – elsker den fine top de får, bare ved at de samles på den super enkle måde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *