2011/08/17

Bryllupskager

I lørdags skete det endeligt, jeg blev frue 😀

Til denne lejlighed lavede vi jo selv maden, selve maden stod gemalen (min mand :p) for – men jeg havde magten over kagerne. Det blev til de her kreationer (“fruen” kan jo ikke nøjes med en)
Kiwimousse og chokoladecreme, blev pyntet med callaerne og en enkelt rose i midten. Desværre var dem der smeltede skumfiduserne til fondanten ikke klar over at der skulle olie i, så den fondant det er beklædt med  blev ikke så pæn og meget tyk – men klokken halv seks, aftenen inden ens bryllup opstår der en tilpas stor mængde af “det-går-nok”… overraskende nok, men der var bare så meget andet vi skulle nå også.
Hindbærmousse og tobleronecreme kagerne blev pyntet med lyserøde og hvide roser. Der havde jeg selv lavet fondanten så den lå noget pænere 🙂 Rundt i kanten på alle kagerne er der lavet “bomber” af æggehvideglasur – her var det praktisk med en tålmodig far, der pænt stod og drejede alle fadende for mig mens jeg sprøjtede dem ud.

 Denne og den næste kage er begge med hvid chokolade creme og en blåbærmousse (også lige lidt blåbær bomber ala Mette Blomsterberg) Den øverste her blev pyntet med vores lidt atypiske brudepar (en ide jeg har fået inde fra forummet på bryllupsklar.dk hvor jeg har tilbragt alt for meget tid det seneste år) vi synes det var ideelt da vi:
1. Begge forsøger at gøre tingene anderledes
2. Synes at de fleste topfigure er for dyre og for grimme/dumme
3. Elsker hoptimister 😀

Det var egentlig meningen at det skulle være en sort (gom) og hvid (brud) men de havde kun sorte bimler (piger) og en sort brud duede bare ikke! (ved slet ikke hvad de tænkte på, da de forslog det nede i butikken) så de blev grønne – så indgik de også i farvetemaet. Nu står de i vores køkken, der også alligevel prøves indrettet med grønt 🙂

Denne kage var jo så også med hvid chokolade og blåbær, istedet for topfigurene lavede jeg så det monogram der er gået igen på vores invitationer, kirkehæfter, takkekort osv. så det blev printet ud og min mor var så sød at sidde og skære det fint ud – i 2 omgange (en med “C” og “E” og en med “&”) derefter kunne jeg lavede det med gulddust og grøn glasur 🙂
Det samlede resultat så sådan ud
Der var to af hver smagsvariant, undtagen den ikke så kønne kage overtrukken med marcipan og røde hjerter. Dette var en glutenfri udgave med jordbær- og kokosmousse. Marcipanen drillede voldsomt fordi vi pga. risiko for gluten ikke måtte bruge glukose til at gøre det nemmere at arbejde med. Så de røde hjerter blev brugt til at dække for revner og sprækker – blev dog lovet at den smagte rigtig fint 🙂
Kagerne fik utrolig meget ros – tror jeg imponerede en del ved selv at have lavet (og pyntet) dem.  Skal jeg selv sige det, synes jeg egentlig også at jeg fik dem komponeret meget godt smagsmæssigt, ved at bruge så syrlig frugt som jeg gjorde sammen med den mere “bløde” chokolade, sådan at det ikke blev alt for klæg 🙂
Lige til sidst skal I da lige have et billede af det lykkelige par
Nu skulle der gerne være lidt mere tid til den ligge blog igen – så den ikke bliver helt så forsømt 🙂
Nu vil jeg vende tilbage til lidt “hjemmelig hygge” med gemalen 😀 jeg bliver en lille bitte smule ældre i dag, hvilket bliver fejret bare ham og mig (og vuffen) tror vi begge har fået fest nok for det næste stykke tid :p

8 tanker om "Bryllupskager"

 1. Malou Klidmoster

  Tillykke med brylluppet! Hvor er du smuk i din brudekjole 🙂

  Virkelig flot arbejde med alle de kager. Jeg håber I havde en skøn fest.

  Glad hilsen
  Malou

  Svar
 2. Pingback: Helt almindelige gode gammeldaws frikadunser - Hende den lille lyshårede

 3. fairyin

  U know what,im starting to drool,cus i never had such a beautiful cake before.lol
  Okay,i bless you have a good married life.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *