2011/08/27

Frossen bananasplit med yoghurt

Nogle af vores bryllupsgave penge + gavekort gik til dette “lille” vidunder

her set med isskål, det var der nemlig også penge til – hvor heldig kan man være? 🙂
Den er nu blevet afprøvet et par gange (og det bliver bestemt ikke det sidste vi ser til den, godt man ikke skal tænke på at kunne være i en brudekjole længere) 
Første forsøg, blev en yoghurt is med banan og chokolade (med inspiration fra de bananasplit is man efterhånden kan købe over det hele)
Selve ismassen blev lavet efter opskriften på iselsker.dk og består altså af:
½ l yoghurt natural
1,5 pasturiseret æggehvide
1,5 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
Det hele blev rørt godt sammen inden jeg hældte det i ismaskinen (maskinen er måske så meget at kalde den, men lad mig nu bare leve i drømmen)
Da det havde kørt til en grødet masse (har ikke rigtig nogen fornemmelse af hvor længe det var) kom jeg banan og chokolade, det var 1 banan der blev moset og ca. 50 g mørk chokolade, herefter lod jeg det køre indtil ismaskinen sagde stop (den skal åbenbart sige en eller anden kliklyd.
Herefter kom jeg det i en gammel isbøtte og smed det i fryseren i nogle timer
Bemærk lige at det er en bananasplit-isbøtte også :p
Endelig var isproduktionen færdig, nam nam siger jeg bare
Gemalen var ikke så begejstret for det, den var ikke så cremet som en dream is f.eks. er, jeg ved ikke om det er mangel af fløde (men ryger ideen i at det er “sund” is så ikke?) eller om man skulle prøve græsk yoghurt istedet.. Det må vi jo tage på os at prøve af.
Skulle man ikke være så velsignet at have en ismaskine – siger hende der kun lige har fået den. Kan det sikkert sagtens lade sig gøre ved bare at stille det i fryseren også røre i det som med en parfait, men må ærligt indrømme at jeg aldrig har prøvet selv.
Isskålen til kitchen aid’en kan i øvrigt godt anbefales – nuvel det er ikke en professionel med kompresser og det hele, men prisen er virkelig også noget andet (hvis man selvfølgelig har kitchen aid’en i forvejen) og den rører altså isen ganske udmærket!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *