2011/09/21

Den totale yndlingskage!

Det er måske lidt fesent, at den kage jeg, som madblogger og (ikke mindst) madelsker, kommer i den syvende himmel over er en helt almindelig “kedelig” rørekage – som alle sikkert kender.

Hjemme hos mine forældre har den egentlig aldrig haft noget navn – det er bare chokoladekagen men dybdeborende undersøgelser (ja meget dybeborende!) har vist at den vist også går under navnet “den du ved nok” om dette er rigtigt skal jeg ikke kunne sige – vigtigst (for mig) er at jeg elsker den!
Da jeg var i kagebagnings (og -spisnings) humør i dag bestemte jeg mig for at lave den. Desværre havde jeg ikke lige tjekket op på kokosmels beholdningen, så det er der ikke kommet nok i af. I får dog den rigtige opskrift – med nok kokosmel 🙂

625 g sukker
5 æg
500 g mel
4 tsk vaniljesukker
3 spsk kakao
4 tsk bagepulver
4½ dl mælk
8 spsk olie

Sukker og æg piskes godt sammen.
Mel, vanilje, kakao og bagepulver blandes og hældes i skiftevis med mælk og olie.
Dejen hældes i en bradepande (beklædt med bagepapir naturligvis) og bages ved 190 grader  20 – 25 minutter. Når kagen er afkølet lægges der glasur på:

300 g margarine (eller smør hvis man synes, men margarine smager fint)
10 spsk stærk kaffe
4 spsk kakao
4,5 tsk vanilje
150 g kokosmel
570 g flormelis

Det hele blandes og smeltes sammen. Kan sagtens gøres i en skål i microovnen (gør min mor) men jeg plejer at smelte det sammen i en gryde (så kan man jo altid vaske op imens :p)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *