2011/09/04

Gemalens første lasagne

Mad herhjemme er først og fremmest gemalens område, men af en eller anden grund så har lasagne altid været mit ansvar. I går aftes bestemte gemalen sig dog for at han (endelig) skulle lære at lave lasagne – så vi lavede skolekøkken herhjemme 🙂

Jeg har aldrig brudt mig særlig meget om overkogte grøntsager, så derfor er min lasagne uden diverse grøntsager (dem spiser vi ved siden af)

2 personer (+ frokost dagen efter)
Kødsovsen:

1 (finthakket) løg
2 fed hvidløg
1 tsk cayennepeber
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
salt (et godt drys)
en sjat olie
250 g hakket oksekød
en lille dåse tomatpuré

løg, hvidløg og krydderier steges af i olien, derefter brunes kødet sammen med og til sidst tilsættes tomatpuréen og det hele får lov til at stå og simre i et stykke tid.

mælkesovsen (som jeg ikke helt ved hvad det officielle navn for er)

ca. ½ l mælk (men ved det helt ærligt ikke, plejer bare at hælde i gryden til jeg synes det passer)
et par skefulde mel
muskatnød, salt og peber (et drys af hver)
revet ost (jeg bruger en blanding af mozzarella og cheddar)

Næsten alt mælken hældes i gryden (lidt holdes tilbage til at lave en jævning med) sammen med krydderierne, jeg plejer at sætte det igang med at varme op mens jeg laver kødsovsen på meget lav varme.
Ryst en jævning og hæld den i mælken og lad det komme op at koge, herefter tilsættes osten lidt efter lidt.

Nu skal lasagnen bare samles, det er der ikke det helt store i 🙂 gemalen valgte at tilføre en helt del mere ost end jeg normalt gør, så der blev lagt skiver af bøfmozzarella og lidt mere revet ost i. Altså det smagte jo godt (men redder ost ikke også næsten alt?) men det er jo lidt en guilty pleasure – men dem skal der jo være plads til, især i weekenden :p

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *