2011/10/14

På tur med kulturarv-arkitekterne

Dagen i dag gik med en tur til tre af Djurslands herregårde og dertilhørende kirker med studiet.

Vi startede dagen på Løvenborg med dette smukke murværk

Som arkitekt(studerende) får man en helt speciel passion for at tage detaljebilleder af bygningsdetaljer, alt fra murværk og fuger til beslag 🙂

Jeg vil spare jer for alle de mange detaljebilleder og bare vise lidt udpluk

På Løvenborg fik vi lige chancen for at se dette smukke motiv – det var piv-koldt og mine tæer var ved at fryse af, men det her gør det hele værd (det også det at vi kom indenfor i varmen lige bagefter)

Herefter gik turen til Gjesing kirke der “hører” til Løvenborg, ingen billeder herfra dog. Efter et kort stop der, kørte vi videre til gammel Estrup – et sted der i øvrigt virkelig kan anbefales til en dag i efterårsferien.

Her kommer der lige endnu et underligt detaljebillede

Det her er en såkaldt “hemmelighed” som blev brugt til, æhm – latrinære forhold, samtidig viser det også hvor vanvittig tykke det oprindelige mure var. Man kan i væggen også se hvordan der tidligere har været vinduer, der blev fyldt ud ved en ombygning. Noget man kan se på alle herregårde der er blevet ændret igen og igen. Bygningerne har fremstået kalkede, sådan at man ikke har kunnet se alle de ændringer vi kan se nu.

Sidste stop på turen gik lige i hjertet på mig, Rosenholm slot – stedet for “jul på slottet” – total nostalgi og der blev sunget lidt “det sørme det sandt december” af de 5 piger vi var i bilen på vej derind :p

En smuk renæssance pavillon der tidligere var en del af det staldanlæg der var foran herregården.

Og herregården opbygget i tidlig renæssance

Det var en enormt spændende dag, men meget trættende, så da gemalen tilbød at hente mig så jeg ikke skulle cykle fra Nørreport til Tilst tog jeg gladeligt imod.

Da vi kom hjem var det til denne smukke solnedgang

Det var den beretning – håber ikke jeg har kedet jer alt for meget med underlige forklaringer 🙂

2 tanker om "På tur med kulturarv-arkitekterne"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *