2011/11/03

Marcipan cookies

For noget tid siden bagte jeg de her (lækre) småkager, som jeg faldt over på Odense marcipans hjemmeside jeg har redigeret lidt i opskriften, da jeg ikke er så god til hasselnødder (en krydsallergi der gør at min mund klør resten af dagen efter at have spist dem) så de blev pillet ud af opskriften, den hvide chokolade blev mørk også satte jeg mængden af marcipan lidt op.

150 g mørk chokolade (jeg foretrækker det et sted mellem fint og groft hakket)
200 g marcipan
150 g sukker
150 g margarine (ja ja jeg ved det, det burde være smør, men det bruger jeg altså ikke i bagværk)
1 æg
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Sukker og margarine røres blødt, er man heldig som mig at have en maskine til at gøre arbejdet for én, rives marcipanen groft og hakkes chokoladen imens (har man ikke en maskine kan manden alternativt sættes igang.) Når sukkeret og margarinen er blevet blødt tilsættes ægget og der piskes godt.
Bland mel, bagepulver, chokolade og marcipan og vend det forsigtigt i.

Sæt dejen i klatter på bagepapir med to skeer, her kan man jo selv bestemme størrelsen – jeg foretrækker at de ikke er alt for store. Jeg gider ikke at trykke dem flade, men det kan man jo gøre inden de bages ved 180 grader i ca. 10 minutter.

3 tanker om "Marcipan cookies"

  1. Pingback: Lillejuleaftensdag - Hende den lille lyshårede

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *