Månedsarkiv: december 2011

Årets næstsidste dag

30. december, 2011

Vi vendte tilbage til Tilst sent i går aftes – en dag senere end planlagt, vi måtte desværre begrave gemalens højt elskede morfar i går – så nytårsforberedelserne måtte selvfølgelig vente.

Det har så gjort at dagen i dag har været (meget) travl, da jeg satte julepynten op glemte jeg at finde oprydningsnissen frem så jeg måtte altså selv pille alt julepynten ned og gøre rent efter den sådan at lejligheden kunne være klar til nytår (jeg er en af dem der ikke vil have julepynt oppe til nytår) så det gjorde jeg mens gemalen handlede en hel masse ind – tidligt på formiddagen så han slap for alt for mange mennesker. Imens jeg ryddede op, fik jeg også sat de nye julegaver på plads. Ved halv to-tiden måtte jeg lige en tur i Bilka – trængte til en oprydningspause (imens ordnede gemalen badeværelset = meget dejligt) og vi manglede blåmuslinger til i morgen, de skulle have været købt i super best, men geniale som de åbenbart er der, har de fået en sending med udløb i dag… FLOT :p

Nå afsted til Bilka med mig også skal jeg da ellers nok lige love for at folk var kommet ud af dynerne – nui hvor var der mange mennesker, men det kunne jeg selvfølgelig sige mig selv – jeg fik næsten hvad jeg skulle enebær var selvfølgelig udsolgt – tsk tsk… og brøndkarse og perleløg eksisterer åbenbart bare ikke (og havde bestemt ikke tid til at piske hele byen rundt efter dem)

Da oprydning og rengøring endelig var overstået begyndte jeg på at få bagt, jeg skal arbejde et par timer i morgen eftermiddag så ville gerne ordne så meget som muligt i dag. Så har i dag bagt kransekage og marcipan/valnøddekage (til desserten,) kogt en bærcoulis (også til desserten) og startet en hvidvins granité – den skal bare lige køle af også smides i fryseren – så er jeg vist så klar som jeg kan blive, to dages arbejde sat sammen til en – så må man vist godt være træt, ikke?

Og hvad skal der så spises i morgen? Joh vi har jo sat os for at lave en 7-retters menu, den første af slagsen for os – så vi håber det går godt. 7 retter er dog med appetizer og “smagsløgsrens” men syv retter det er det da.

Appetizeren  er chillirejer på groft knækbrød (skal jeg så liiiiige have bagt)

Til midnat er der selvfølgelig hjemmebagt kransekage

Opskrifter og billeder kommer senere 🙂

De udpakkede gaver

26. december, 2011

Så kom vi godt over julen og jeg kan fremvise hvad der var i de to gaver jeg viste billede af tidligere

Den lille gave var en “ekstra” gave til svigermor tre små kniplede kræmmerhuse, det er blevet en tradition at hun får lidt kniplinger af mig i julegave og da jeg snød hende sidste år, måtte jeg jo helt sikkert give hende nogle i år.

Den store gave var til min søster – hun fik nogle stole af os i indflyttergave som også indgik som julegave, så her til jul fik hun et billede af os, som jeg malede til hende – hun mangler noget at hænge på sine tomme vægge i den nye lejlighed.

Vi absolut ikke samme smag i billeder, så jeg vidste ikke helt hvordan jeg skulle gribe det an. Derfor blev det med udgangspunkt i at hun er meget glad for farven blå og at hun har julerose stellet fra Bing & Grøndal så det blev til denne abstraktion over juleroserne

Julekort

22. december, 2011

Ligesom med julegaveindpakningen er jeg når det kommer til julekort en kandidat lige til “Hjælp – det er jul” det skal være noget specielt og ikke lavet før. Forrige år malede jeg julemotiver på små lærreder på ca. 9 x 9 cm, sidste år blev det ikke til nogen (da der blev produceret bryllupsinvitationer og bachelor projekt istedet) i år skulle der så findes på noget nyt.

Det blev til en samling af små kort med forskellige billeder og citater på, samlet med en snor – en idé jeg fandt da vi planlagde bryllup, men som jeg ikke rigtig kunne finde noget at bruge den på – så er det jo godt at det er jul hvert år.

Alle “kortene” har jeg lavet i inDesign og derefter printet for så at lime det på lidt kraftigere papir – det var en værre klippe klister arbejde i forhold til at det skulle være et “overskueligt” julekort i år – heldigvis hjalp gemalen til, og klippede det meste ud for mig.

Forsiden af kortene er med billeder, to af vores egne (et fra vores bryllup og et af vores julevuffer) og to der er “lånt” fra google.

Bagsiden har diverse citater, et fra en engelsk christmas carol – In the bleak midwinter jeg sang med mit kor til de 9 læsninger og julekoncerten, et fra “Peters jul” og et fra juledigtet – “natten før julen/the night before christmas” Det første kort har så plads hvor jeg har skrevet en lille hilsen til dem der skulle modtage julekortet.

Samlet kom det til at se sådan ud.

Jeg er selv ganske tilfreds med resultatet og har da også fået en god respons fra flere på dem – om det så er ærligt eller af venlighed skal jo ikke kunne sige 🙂

Julegaveindpakning

21. december, 2011

Indpakning af julegaverne er en af mine helt store ting her til jul – jeg elsker gaver, ikke mindst at give dem og det  at de ser virkelig fine ud inden de bliver pakket op er meget vigtigt for mig (også synes jeg jo at det er hyggeligt, både at planlægge indpakningen og at pakke dem ind.)

Alle gaverne bliver pakket ens ind – eller efter samme tema, synes det ser så fint ud under vores juletræ og folk er aldrig i tvivl om hvilke gaver der kommer fra os.

Planlægningen af hvordan årets “tema” skal være begynder som oftest i oktober, ja det tager tid – selvom der nok ikke er nogen der vil tænke videre over det, er det vigtigt for mig at der ikke er gentagelser fra år til år. Altså var det brune papir og røde bånd med guld glaskugler er dømt ude. Jeg var desværre lidt idé forladt i år, det eneste jeg havde som udgangspunkt var at i år skulle det være med nogle klare farver, det var først da en veninde foreslog at jeg brugte nogle af de pompoms jeg lavede til vores bryllup i sommers at ideerne begyndte at rulle.

Så med papir fra Ikea, bånd fra søstrene Grene, “bryllupsrester” og lidt kraftigt plastik fra gemmerne på skolen kom gaverne i år til at se sådan ud – det er nu så rart når man kan gøre noget uden at det koster det helt vilde.

Jeg ville gerne vise jer hvad der er i de to gaver her, men det må vente til efter jul – da der er rimelig stor vished om at begge modtagere kunne finde på at kigge herind. Disse to gaver er nemlig hjemmelavede, det er nu også rart når man nu er på SU og har et par store familier der skal “begaves” – men mere om det efter jul 🙂

Er jeg tosset for at gå så meget op i hvordan gaverne ser ud? tjah måske, men i det mindste ved jeg at jeg ikke er den eneste der gør det – det er dog mest andre arkitektstuderende jeg har mødt der går op i det, måske det er en “fagskade” – hvad med dig – planlægger du også dine julegavers udseende?

Den søde gemal

16. december, 2011

Gemalen skulle aflevere sin portfolie eksamen i dag, som jeg skulle printe for ham – da han kom ind og hentede den havde han købt kage med til mig og min gruppe – bare fordi han er så sød 🙂

Han havde købt fire honninghjerter, men fordi en i gruppen har indgået et (vanvittigt) vædemål om ikke at spise kage mere end en gang om ugen – hvilket ikke var i dag – havde han købt en gulerodsbrud til hende.

Så burde vi være klar til at arbejde igennem, inden der skal gøres klar til aftenens julefrokost.