2011/12/07

Pebernødder

Det er jul og det betyder altså pebernødder! Jeg synes at have lagt mærke til at pebernødder har fået et lidt “dårligt” ry som børnekager, det synes jeg nu absolut ikke de er – jeg elsker pebernødder og den opskrift jeg bruger er bare helt fantastisk.

Til disse lækre små nødder skal du bruge
125 g sukker
125 g smør
1 æg
275 g mel
½ tsk natron

½ tsk ingefær
3/4 tsk kardemomme
½ tsk kanel
½ tsk nelliker
½ tsk allehånde
½ tsk peber

Sukker og smør røres sammen, tilsæt ægget og rør det godt igennem. Bland natron og krydderierne i melet og rør dette sammen med resten.
ælt dejen let sammen, tilsæt evt. lidt mere mel hvis den er for klistret.
Tril til små kugler (endelig ikke for store, de hæver + flyder godt ud) og bag ved 200 grader i 10 minutters tid.

Sådan, efter 20 minutter er der dejlige julesmåkager – i øvrigt en god aktivitet hvis man er ved at koge over af frustration over myldretidstrafikken og andre irritationer. Så er man meget bedre klar til at gå igang med skolearbejdet igen.

3 tanker om "Pebernødder"

 1. hittarecept

  Hej,
  Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi har lanserat den populära svenska sajten HittaRecept.se i Danmark som Findeopskrifter.dk.

  Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://lyshaarede.blogspot.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på “Madblogtoppen” på Findeopskrifter.dk.

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i den svenska Matbloggstoppen på HittaRecept.se – http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogtoppen!

  Vänlig hälsning,
  Pauline Torres
  pauline@hittarecept.se

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *