Månedsarkiv: januar 2012

snøft snøft

31. januar, 2012

Jeg svælger i selvmedlidenhed – godt og grundig ramt af en forkølelse er jeg sendt i dynerne, også på sådan en smuk vinterdag æv æv

For at gøre ondt værre driller internettet så der er meget… lang ventetid på at loade en side – det er bare ikke min dag i dag.

Heldigvis er gemalen sød og hjælpsom og henter gladeligt piller, the og kakao til mig så jeg kan komme levende gennem dagen, ved ikke om han har luret at nok for brug for det om en uges tid når jeg får smittet ham.

Jeg har ikke rigtig noget at blogge om – med mindre i vil høre om hvordan man bedst drikker et krus the, mere.. så nu må jeg finde på noget andet at få tiden til at gå med… Jeg gruer for i morgen hvor der er semesterstart, forhåbentlig kommer jeg afsted, dog nok ikke på den planlagte cykeltur.

Nordjyske fornemmelser

30. januar, 2012

I sidste uge var vi på den tiltrængte tur på familiebesøg i Nordjylland. Det er godt nok ikke så lang tid siden vi var der oppe sidst, men vi havde begge brug for at komme lidt væk og en tur op til mor for at blive puslet lidt om var absolut ikke dårligt!

Derudover viser dette billede helt sikkert også hvorfor man bør køre en tur derop

Selvom vi kender området som vores egne bukselommer kan man ikke andet end at blive betaget af sådan et syn.

Nå men det var jo faktisk ikke kun for vores fornøjelses skyld. Til efteråret skal vi begge færdiggøre vores uddannelser og for mit vedkommende betyder det at jeg skal have fundet et virkelig godt objekt (læs: bygning) som jeg kan arbejde med – det lyder dumt ja, men jeg skal altså bruge en hus som allerede er bygget, som der så skal restaureres og transformeres til nye formål.
Jeg har selvfølgelig selv ansvar for at finde dette, og jeg synes så at det kunne være rart om dette kunne være enten i nærheden af Århus eller Sæby/Frederikshavn da jeg nok skal bruge nogle uger i huset på at måle op også er det bare rart ikke at sidde helt alene et eller andet sted i landet på et tilfældigt vandrehjem. Så vi fartede rundt og kiggede på tomme huse

Ellinggård nord for Frederikshavn – bevaringværdig men desværre misligeholdt

Sæby skibsværft på Sæby havn

Nu skal jeg lidt i tænkeboks, vende det med min vejleder og sådan lidt forskelligt – måske bliver det et af de to, måske bliver det et af de andre og måske bliver det noget helt fjerde – det var dejlig konkret ikke?
Gemalen der til sin hovedopgave skal arbejde med marketing regner med at arbejde med det projekt jeg (engang) vælger og lave en kommunikationsplan over dette, så han indgår også i diskussionen med mig selv, hvilket er virkelig dejligt – han er en del hurtigere til at tænke nye funktioner ind i bygningerne end jeg er så det tager lidt af arbejdet fra mig.

Der blev selvfølgelig tid til lidt andet end at fryse omkring de gamle bygninger, jeg fik blandt andet lavet lidt cupcakes med min lillesøster – der længe har beklaget sig over at vi ikke har gjort det endnu, så nu skulle det være!

Min søster bagte og pyntede mens jeg var reduceret til at piske frosting og sprøjte det på kagerne – man må jo kende sin plads

søndagshygge

29. januar, 2012

Med sandpapir istedet for en hals var optimismen og lysten til at lave noget ikke særlig stor, jeg måtte starte med at melde mig syg fra arbejdet fordi det var ganske umuligt at få sang ud af den hals – før i tiden mistede jeg ellers aldrig stemmen, men efter jeg er begyndt at synge i kirkekoret forsvinder den bare jeg tænker på en forkølelse…

Nå men jeg havde lovet gemalen i går, inden min hals blev et tilbehør i træværkstedet, at jeg ville bage nogle cupcakes – han har en særlig forkærlighed for nogen jeg laver med ananassaft i – så det fik han indkøbt og jeg fik bagt i dag. Jeg brugte min sædvanlige grundopskrift og erstattede størstedelen af mælken med sukkerlagen fra en dåseananas (cirka ½ dl) – snyd, tjah men det smager nu meget godt.
Frostingen ovenpå er flødeostecreme med kakao i, ingen af os kan lide smørcreme men elsker til gengæld denne, jeg lavede det med kakao frem for vanilje for ikke at gøre det alt for sødt.

Det der pynteri er jeg stadig ikke så stærk i – måske det har noget at gøre med at jeg ikke gider at smide en masse penge efter udstyr… nu det “bare” er til os selv ville jeg nu heller ikke igang med det helt store setup så lidt lyserøde sukkerhjerter det var hvad det blev til. Gemalen er heller ikke så begejstret for alt pynten, men lidt skal der altså til.

I morges kunne jeg stå op til det dejlige syn af sne – som jeg skrev på facebook bliver jeg aldrig ældre – jeg elsker sne det er bare så fantastisk når det vælter ned fra himlen! Begge hunde (og gemalen) er også helt vilde med det, så de tre får nogle gode lange gåture i dag mens jeg er blevet beordret til at blive inde og pleje min sygdom – han er bare for god ved mig.

Istedet må jeg se på sneen gennem vores vinduer – det er også knapt så koldt.

Lørdag aften

28. januar, 2012

Jeg hygger med hundene (ja i flertal – vi passer mine forældres lillemand)

Lillemanden der gik kold i mine ben
Vuffen der, som altid, gemmer sig mellem lamellerne

Begge hunde og mig (i rengøringsoutfittet)

Imens står gemalen – som altid – for madlavningen der i aften står på andebryst med rødvinsauce- uhm det bliver bare aldrig kedeligt.

Varme fusser

25. januar, 2012

Tadaaaa – jeg har strikket strømper

De er absolut ikke helt perfekte, men i forhold til at det er mit aller første selvstrikkede strømper er jeg virkelig stolt – og de er rigtig lækre at have på 🙂

Jeg har garn til et par mere (dog i grå og ikke lilla) men tror jeg vil prøve at finde en anden opskrift til dem, tå’en i dem her er meget underlig – lige nu vil jeg bare nyde at have varme fødder i min egen produktion.

Der skal i øvrigt ikke tænkes over hvor gal jeg var da jeg opdagede at jeg havde vendt tå’en i den første strømpe forkert og derfor måtte pille jeg ved ikke hvor mange pinde og og prøve at lave den igen…