2012/01/23

Fødselsdagsgavekasse

Så vendte jeg tilbage, der var været (uhyggeligt) stille på bloggen her de sidste 10  – 11 dage, jeg lider lidt af vintertræthed så der er ikke sket så meget herhjemme. Derudover har både gemalen og jeg lige skulle afslutte vores semestre så der var lidt forberedelse dertil der skulle klares, men nu har vi fri og i morgen går turen nordpå på lidt familie besøg i et par dage, noget vi begge trænger til.

Nå tilbage til indlægget burde handle om: Min søde veninde og hendes kæreste holdt fælles 25 års fødselsdag i lørdags – de havde stået i køkkenet i 2 dage for at forberede lækker mad til os, jeg nøjedes med en halv dag for at lave lidt gaver til dem.

Min veninde havde ønsket sig gode the-blandinger så resultatet blev en pose hvid the med havtorn til hende og en pose god kaffe til ham det så dog ud af så lidt, så jeg gik i køkkenet og “tryllede” lidt.

Første indslag var hjemmebagte biscotti (en småkage jeg elsker, så må alle andre da også gøre det, ikke?)

Opskriften er Mette Blomsterbergs med lidt ændringer – blandt andet havde jeg ingen pistacienødder så det kom der ikke i.
250 g hvedemel
225 g sukker
½ tsk kardemomme
½ tsk bagepulver
2 æg
1 æggeblomme
120 g mandler
Mel, sukker, kardemomme og bagepulver blandes godt inden æg og mandler blandes i. 
Jeg forsøgte at røre det på maskinen, men det fungerede ikke rigtig, så der var ikke andet at gøre end at ælte det i hånden.
Dejen deles i 2 portioner som rulles til tykke pølser på cirka 20 cm – de lægges på en bageplade og trykkes let flade.
De to stænger bages ved 175 grader i 20 minutter, herefter tages de ud afkøler ganske lidt (de blev lidt for kolde for mig så de blev ikke så pæne igen) de skæres i cirka 1 cm tykke skiver lægges på bagepladen (på den flade side) og bages i yderligere 10 minutter.
De er lidt hårde i det, måske jeg fik dem bagt for meget, men så snart de bliver dyppet i kaffen (eller theen) er de super.
Andet element i gaven var fyldte chokolader
Temperering kæmper jeg stadig lidt med – men det kommer nok med lidt øvelse.
Chokoladen er en mørk 50% chokolade og fyldet er marcipan med hakkede hasselnødder.
Nogle af chokoladerne fik golddust i toppen, ved at jeg kom noget i formen inden jeg hældte chokoladen i. Det gjorde jeg også sidst hvor det ikke gik så godt, tror måske jeg kom for lidt i, så denne gang fik det et ordentligt drys.
Derudover fik de et brev kanel (de blev jo 25) tre kniplede kranse og en hundetrøje – det skal måske forklares – min veninde er begyndt at drømme om at få en hund og som aktive hundeejere kan vi jo kun støtte den drøm, så vi havde snakket om at give dem et halsbånd, men det endte med trøjen som jeg har strikket for noget tid siden, Den er virkelig lille så det var egentlig bare med som et lille sjovt indslag.
Den endelige gave kom til at se sådan ud
De lød glade for den, jeg håber de også var glade for den efter jeg gik 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *