2012/01/13

Napoleonshatte

I går kom der endnu en “trang” over mig – måske ikke så meget til at spise, men mere til at bage. Den sidste tid med stress over opgave aflevering har ikke budt på megen tid i køkkenet, så efter en uge i “vinterhi” begynder lysten til at stå i køkkenet at vende tilbage.

Efter at have konfereret lidt med gemalen om hvad han havde lyst til at jeg bagte (svaret var “noget med marcipan”  – ok fedt, så nåede jeg så langt…) blev det til napoleonshatte, de er til at overskue at lave sådan en vintereftermiddag og så smager de jo bare fantastisk.

Opskriften er Bdr. Prices’

Mørdej.
125 g mel
30 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
80 g smør (margarine når man er mig, og ikke er så pjattet med smagen af smør)
1 lille æg

Kransekagemasse.
125 g marcipan
50 g flormelis
lidt æggehvide

Først laves mørdejen, den skal hvile i en time – hvilket man jo lige skal lægge ind i tidsberegningen.

mel, flormelis og vaniljesukker blandes og smøres smuldres i, dette gør jeg ved at smide det i foodprocessoren og lade den køre indtil det hele er en smuldret masse, herefter samles dejen med ægget det kan være der skal lidt mere mel i – det skulle der i min dej. Jeg lader ikke dejen køre for lang tid i foodprocessoren, bare lige til dejen er nogenlunde samlet, så kan det sidste gøres med hænderne.

Dejen lægges i køleskabet i en times tid.

Marcipanen plukkes i mindre stykker og blandes med flormelis og æggehvide, dette gør jeg med spaden i kitchenaiden (ligesom jeg gjorde med kransekagen.

mørdejen rulles ud til den er cirka ½ cm tyk, (sørg for at der godt med mel på bordet) udstik cirkler der er cirka 8 cm i diameter og læg dem på en bageplade – med bagepapir naturligvis.
Jeg fik 12 cirkler ud af denne portion.
Tril kransekagemassen til små kugler og læg en på midten af hver cirkel. Fold, og tryk, dejen op omkring kuglen tre steder sådan at det bliver til små hatte.

Kagerne bages ved 200 grader i cirka 10 minutter, indtil kransekagemassen er let gylden.

Når kagerne er kølet af, kan bunden dyppes i smeltet (mørk) chokolade, det er ikke bydende nødvendigt – de smager godt uden, men det runder kagen ganske fint af og er det mest korrekte.

2 tanker om "Napoleonshatte"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *