2012/02/26

Æble-marcipan kage

jah – jeg har været lidt inaktiv her på bloggen, egentlig ikke fordi jeg synes jeg har været inaktiv ude i den virkelig verden, men det er som om tingene bare lige er slået lidt fejl her i løbet af ugen. Sidste søndag bagte jeg en æblekage med marengslåg men jeg glemte at få taget et billede af den (ja godmorgen..) så synes jeg ikke der var så meget ved at blogge om den. Istedet kommer den her – der fik gjort en ende på de lidt for bløde og lidt for rynkede æbler.

Den består af:

100 g smør
125 g sukker
korn af en vaniljestang
100 g marcipan
125 g mel
1 tsk bagepulver
2 æg

makroner

4 æbler
1 tsk rørsukker
et lille drys revet muskatnød
½ tsk kanel

Til at starte med piskes smør, sukker og vanilje sammen. Så æggene, et af gangen. Jeg rev marcipanen og vendte den med lidt af melet inden jeg kom det i dejen, det røres sammen inden mel og bagepulver til sidst tilsættes.

I en rund form (i mangel af en lille springform brugte jeg et lerfad) lægges en bund af knuste makroner (gemalen idé – skal jeg ikke tage æren for) herpå lægges dejen og oven på den æblerne der er skrællede og skåret i tynde skiver – de presses så meget som muligt ned i dejen, det gør ikke så meget om de skulle gå lidt i stykker, det er en meget rustik kage alligevel.
Til sidst drysses sukker, muskat og kanel ud over æblerne og den bages cirka 30 minutter ved 200 grader.

Det skal lige siges at krydderierne på toppen altså bare lige bestod af hvad der stod først i mit skab – så det skal ikke tages så nøje.

Kagen snød mig da jeg troede den var bagt efter cirka 20 minutter. Så jeg tog den ud og lod den køle af, satte den på en pæn tallerken fik taget nogle fine billeder også da jeg skar i den løb der ellers bare dej ud over det hele – den var overhovedet ikke bagt – det havde nok noget med formen at gøre, så den måtte i ovnen igen efter jeg havde haft en mindre diskussion med mig selv, om man ikke bare kunne sige at det var meningen at den skulle løbe, det er der jo nogen kager der skal (fik f.eks. en på Gammel Estrup som gjorde det) eller om den skulle blive bagt færdig. Da jeg ikke helt turde at stole 100% på æggene bestemte jeg min for at den skulle bages helt igennem – blev nok også mere lækkert i den sidste ende.

Jeg håber at den kommende uge bliver lidt mere produktiv herinde, jeg skulle jo nødig gå helt i stå (igen, igen.. igen?)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *