2012/02/11

Apple-pot-pie

Egentlig plejer jeg bare at omtale denne kage som apple-pie, men det gjorde gemalen mig opmærksom på ikke er korrekt, i hvert fald ikke forhold til en amerikansk apple-pie, så nu hedder den apple-pot-pie, fordi den fungerer som min chicken-pot-pie.

Den er egentlig super enkel, man smider nogle æbler i en skål, giver dem lidt krydderi, lægger et dejlåg oven på og bager den i en halv times tid.

Låget består af en mørdej

100 g koldt smør
150 g mel
1 spsk sukker
1 lille æg

Jeg er doven og kører det hele på min foodprocessor. Altså smider jeg melet og smøret (i mit tilfælde bagemargarine) og kører det hele godt indtil det er blevet til en jævn smulder. Derefter kommer jeg sukker i, kører det rundt og samler det med ægget, bare lige til det er samlet sammen. Derefter kommer dejen på køl i en times tid.

Til denne portion brugte jeg 4 æbler, vi var kun 2 (gemalen og jeg) og egentlig kunne jeg godt have nøjes med det halve, men nu skal man jo ikke se dårligt på rester til dagen efter.

Æblerne blev skåret i både, smidt i skålen og drysset med en krydderiblanding

2 spsk sukker (kan varieres efter smag og æbletyper)
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme
½ tsk ingefær (i tør/stødt udgave)

Jeg vendte det lige let sammen med æblerne inden jeg lagde låget på.

Inden låget kom på lagde jeg en gang dej rundt langs kanten til at trykke låget fast i, så skulle det sidde bedre på, men et eller andet gik der galt – i hvert fald “knækkede” dejen i ovnen og pie’en blev slet ikke så fin som jeg havde håbet.

Pie’en blev bagt ved 200 grader i (cirka) 30 minutter.

Egentlig kunne det jo være lige meget, når den først kommer på tallerken kan man jo alligevel ikke se hvordan den har set ud da den var i skålen.

Vi spiste det med flødeskum til, men en gang creme fraiche er også godt – eller helt uden noget, hvis det er det man er til. Jeg synes bare det er super lækkert med de varme æbler og den kolde flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *