2012/02/12

Hjemmelavede hotdogs

I går stod den på hotdogs lavet fra bunden. Vi havde fredag fået indkøbt disse lækre små lammetarme (læs ironien her)

Jeg er ikke sart (synes jeg i hvert fald ikke selv) og jeg havde intet problem med at stikke fingrene ned i dem eller arbejde med dem. Men lige som de ligger og flyder rundt i vandet der ser de altså bare ikke super indbydende ud.

Vi havde for et stykke tid siden set et gammelt afsnit af frilandshaven hvor de lavede pølser og vi bestemte os for at følge denne grundopskrift.

1 kg hakket svinekød
1 spsk salt
1 tsk peber
1 lille revet løg
1/4 revet muskatnød
60 g hvedemel
1 æg
3,5 dl piskefløde

Kødet røres sejt med salten, herefter tilsættes løg, peber, muskat og mel – farsen røres glat inden ægget tilsættes og det røres sammen. Til sidst hældes fløden i og det røres lige så stille sammen – rører man for kraftigt risikerer man at farsen skiller.

Herefter kan farsen krydres som man nu lyster. Vi valgte at lave to forskellige “smagsvarianter” æble/timian og bacon, meget klassiske – vi blev enige om først at eksperimentere når vi vidste om vi kunne finde ud af det her  pølsemasgeri.

Vi fik lavet æble/timian pølserne men farsen til baconpølserne ligger nu i fryseren – I vil nok vide hvorfor når indlægget her er slut.

Æble/timian pølser:

Vi tilsatte cirka 2 æbler (kom ikke det hele i) det ene blev revet og det andet skåret i meget små tern (maks 5×5 mm) og så omkring 2 tsk tørret timian. Gemalen mente det var lige i overkanten med timian, men jeg er meget stor tilhænger af timian så jeg synes det var meget passende.

I frilandshaven så vi at de fyldte farsen i tarmene ved hjælp af en tragt, så istedet for at bruge penge på et pølsehorn til kitchenaiden ville vi prøve denne metode først, så vi kunne finde ud af om det overhovedet var os at lave pølser selv.

Det blev så til denne “opstilling”

Det kan ikke anbefales, om det var vores tragt eller evner der ikke fungerede skal jeg ikke kunne sige – men efter at have brugt en time (og et par vredes udbrud) gav vi op og smed resten af farsen og tarmene i fryseren.

Farsen kom i en sprøjtepose og blev så med den sprøjtet ned i tragten og ud i tarmen – men tarmen satte sig hele tiden fast og på et tidspunkt blev sprøjteposen overbelastet (selvom det var en af virkelig kraftig kvalitet) så vi var nødt til at skifte over til en ny – så nu er pølsehornet bestilt!

Det blev til dette (lille) resultat

De er blevet virkelig uens – men det er som om at præcisionen ryger sig en tur når det hele bare driller.
Vi kogte alle pølserne med det samme, tog nogle fra til aftensmaden og frøs resten ned.

Efter en lille tur på panden så de lige pludselig meget mere indbydende ud.

Vi spiste dem som hotdogs i hjemmebagt pølsebrød – dejen går på nettet under navnet “Freds bløddej”

1,25 dl vand
1,25 dl mælk
45 g sukker
1 æg
50 g gær
5 g salt
600 g hvedemel
4 spsk olie

Ja altså det hele blandes jo sammen: gæren opløses i væsken, sukker, æg, salt og olie blandes i tilsidst blandes melet i og det æltes godt igennem – dejen må ikke være for fast.
Dejen sættes til at hvile i 15 minutter, herefter formes de til pølsebrød sættes på en bageplade og sættes til at efterhæve i 1 time

Bages ved 220 grader i 15 minutter.

4 tanker om "Hjemmelavede hotdogs"

  1. Pingback: Efterårs kyllingeburger - Hende den lille lyshårede

  2. Pingback: Var det foråret? - Nordsmag.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *