2012/02/02

Kartoffel- og løg(pizza)tærte

Ja jeg er jo så stadig syg og dårlig 🙁 så det eneste der er at foretage sig er at sidde med computeren, en bog (stolthed og fordom for jeg ved ikke hvilken gang) eller fjernsynet – de tre ting kører lidt i loop mens jeg forsøger på at spise bare lidt af det gemalen tilbyder mig (han er begyndt at lyde som min mor “du skal spise noget for at kunne blive rask”)
Men når man nu ikke har så meget at lave, kommer man vel let til at sidde og kigge i gemmerne også faldt jeg lige over dem her, det er ikke  så lang tid siden vi lavede dem faktisk, men havde bare glemt at få dem lagt ud.

Vi havde, da vi lavede dem, en mindre diskussion om hvad det egentlig hed – forbilledet var en opskrift i Almanak (Claus Meyer) hvor det løgtærte, men de laves som en pizza så det hedder de altså i mit hovede – men nok om det.

Vi ville den aften egentlig have lavet sandwich den dag, så jeg havde sat en portion af verdens bedste brød til at hæve inden jeg tog i skole, men da jeg kom hjem havde gemalen jo så fået denne idé. Istedet for at lade dejen efterhæve og bage til et brød tog vi den og delte portionen i 8 dele rullede dem ud (som en pizza – kan I se hvad jeg mener?) og lagde fyldet på

Der blev to typer – denne med kartofler, lidt god olie, groft salt og et drys oregano og timian den blev sat i ovnen ved 200 grader til den så fornuftig ud – har ikke helt tiden på det, men vil tro det var en 5 – 10 minutter. Kartoflerne var rå men snittet i helt tynde skiver.

Den anden type var med løg, olie og oregano/timian. Løgene havde lidt fået en kort tur på panden for at de kunne blive gode bløde, inden de kom på (jaja – for gemalens skyld) tærten tid i ovnen er – sjovt nok – det samme som for den med kartofler.

Efter lidt varme kom de til at se sådan ud

Njah den fik vist lidt mere end den med kartofler på

De var virkelig lækre – dejen fungerede rigtig godt til denne type bagning. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om at det er et tilbehør – jeg synes ikke smagen er fyldig nok til at kunne udgøre det for et helt måltid for mig – som det først var planen. Derfor lavede vi lidt brasede kartofler og varmede lidt rester fra dagen før og så fungerede det rigtig godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *