2012/02/19

Pulled pork – fra gemmerne

Gemalen lagde her for et par dage siden mærke til at pulled pork var begyndt at florere rundt om i blog-land, dog i en udgave hvor det kommer i ovnen. Det fik ham til at mene at jeg burde lægge dette indlæg ind om da vi (læs: han) lavede pulled pork. Det er rigtig lang tid siden, så billederne er ikke så fantastiske og fremgangsmåden er måske ikke helt fyldestgørende – derfor vil jeg henvise til Bdr. Price hvis der skulle være tvivls spørgsmål.

Vi startede med at lave marinaden der bestod af disse ting

Det hele blev rørt sammen (her må jeg melde pas på mængderne) inden det blev smurt ud over nakke filet’en

Den blev herefter pakket ind i en gang madfilm og lagt i køleskabet til dagen efter.

Vi lavede den på vores kuglegrill der har termometer i låget – det er nemlig vigtigt at kunne kontrollere at temperaturen ikke bliver for høj.

I grillen skal man lægge briketter i en ring rundt langs kanten af grillen oven på disse lægges “røg-træ” (kan man vist købe i diverse byggemarkeder når det bliver grillsæson) også er meningen at man tænder briketterne  et sted også lader dem antænde de næste løbende – man skal dog holde øje med det, tage lidt af og lægge lidt på, et rigtigt dagsprojekt. Temperaturen i grillen må ikke komme over 130 grader.

Vi mener at kødet lå i 10-11 timer i grillen, men det kan varierer meget, vigtigt er det at kødet når en kerne temperatur på 94 grader, noget med at kødet og fedtet så er “smeltet” helt sammen. Også kan det anbefales ikke at have et “talende” stegetermometer som vi (og vist også Bdr. Price) har, det begynder nemlig cirka 5 grader før den endelige temperatur at fortælle at det næsten er færdigt – men når det kan tage et par timer at komme derfra til slutpunktet har man mest at alt lyst til at kyle det ind i grillen til kødet i håb om at det så vil tie stille (det er nemlig så smart lavet at man ikke kan slå det fra….)

Nå – når kødet så (endeligt) er færdigt skal det ligge og hvile en halv times tid, inden man så begynder at plukke det i stykker.

Det gøres med to gafler og det er  nemt – det falder virkelig fra hinanden.
Til sidst bliver det til sådan en bunke

Jeg tror den mest almindelige måde er at spise det som burgere, hvilket vi også gjorde – resterne brugte vi på en pizza dagen efter.

Og hvad er dommen så over sådan en gang “pluk-gris” – tjah, jeg synes som sådan at det smagte meget godt, og jeg fik da lidt “fred” bagefter fordi gemalen så ikke længere snakkede så meget om at prøve det, men det siger måske meget godt at vi kun har lavet det denne ene gang – det smagte godt, men det der virkelig var godt var den tynde “bark” der var uden om, resten var “bare” virkelig mørt svinekød og så er spørgsmålet om det er tiden værd.

Men har du tænkt på at gå igang med at lave det, så lav det på grillen – noget af det essentielle ved pulled pork er jo røgsmagen, hvilket jeg ikke kunne forestille mig der er særlig mange der har lyst til at putte ind i deres ovn – vores grill lugtede i hvert fald af det længe efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *