Månedsarkiv: marts 2012

Hvor usund kan man gøre et stykke kylling?

28. marts, 2012

Jah altså man kan jo altid pakke det ind i rasp, ost, mel og en masse krydderier og smide det i frituren – det gjorde jeg nu ikke – selvom jeg vældig godt kan lide det andet, så valgte jeg en lidt mere delikat fremstilling, selvom den nok heller ikke ligefrem kommer med i vægt vogternes næste opskriftshæfte.

Jeg ved ikke rigtig hvad man skal kalde det – kyllingeroulade? Men fremgangsmåden er som følger (skal i øvrigt lige sende takken videre til en af vores venner som lavede det der gav inspiration til mig)

Til 2 personer brugte jeg

1 kyllingebryst
3 cherry tomater
½ bøf mozzarella
1 pakke bacon
lidt timian
og en frygtelig masse tandstikker

Kyllingen blev banket flad med en kagerulle (kyllingen har her kommet ind i en opklippet plastikpose) herefter kom jeg skiveskårene tomater og smuldret mozzarella i og rullede det sammen til en fast – ja, roulade. Der blev sat en god portion tandstiller i, inden jeg dryssede en smule timian hen over og viklede det ind i bacon. Så skulle det jo sådan set bare steges til den er færdig og baconen er god og sprød.

Dertil serverede jeg en gang hjemmelavet pasta med en tomatsalat og resten af mozzarellaen blandet i.

Ja – det var det, jeg vil vende tilbage til skolearbejdet (det der med at blogge som en overspringshandling er jeg begyndt lidt meget på synes jeg. Men omvendt, så kan jeg jo lige så godt lave noget fornuftigt, frem for at tjekke facebook for jeg ved ikke hvilken gang)

Påskeæg

27. marts, 2012

I fredags modtog jeg denne skønne pakke fra Odense marcipan

Fordi jeg er så opfindsom (hmmm) lavede jeg påskeæg ud af noget af det – det er jo snart påske.

Det blev til to typer, den helt (helt) klassiske marcipan og nougat og en med hyldeblomst og frysetørrende hindbær (som skrevet på facebook – min nye store kærlighed)

Marcipan æg, inden i kom i chokolade. Forrest er det nougat – bagerst hyldeblomst
Æg med chokolade og pynt
Marcipan-nougat sammensætningen behøver jeg vist ikke at skrive meget mere om, jeg trillede marcipanen til æg (hvilket ikke er nemt – hvis man spørger mig) lavede en fordybning, kom lidt nougat i, lukkede til og rettede på æggeformen. Tempereringen af chokoladen var ikke helt perfekt – den har fået det rette knæk (hvis jeg selv skal sige det) men overfladen er langt fra blank. Så for at skjule dette fik nougatæggene en ordenlig omgang gulddust for at skjule den.

Guldæg?

Hyldeblomst/hindbæræggene var inspireret af disse som også var i det lille hæfte jeg fik med i pakken. Jeg havde bare ikke noget hvid chokolade, selvom det kunne have været rigtig fint – så de blev også bare dækket med den mørke og så drysset med lidt frysetørrede hindbær på toppen. Jeg valgte at knuse hindbærene lidt, fordi de var meget store i forhold til mine fine små æg. Jeg valgte at lave “halve æg” af denne portion, fordi marcipanen var blevet meget sød med hyldeblomst saften i, så jeg tænkte at det hurtigt kunne blive lidt vammelt med et helt æg. Hinbærene hjælper på dette med deres syrlighed og det hele går nu op i en højere enhed 🙂

Selvom jeg elsker konfekt er jeg meget dårlig til at få det lavet, så det bliver nok ikke til flere påskeæg af resten af marcipanen – men så er der jo heldigvis mange andre anvendelses muligheder!

Nu kan alle være med :)

25. marts, 2012

Jeg blev gjort opærksom på her i går, at man ikke kan kommentere på bloggen uden at have en google-konto (eller sådan noget ligende) det var jeg så ikke klar over – måske bloggen har sit eget liv? I hvert fald er det ændret nu og bloggen har fået besked på at sådan noget forskelsbehandling går vi ikke ind for.

Så hvis du tidligere har forsøgt at skrive en kommentar og er blevet nægtet retten til det, beklager jeg meget det er ikke noget jeg har bestemt – jeg havde bare ikke tænkt over at jeg skulle tjekke indstillinger for kommentare også – gik ud fra at som udgangspunkt kunne alle svare.

God søndag (nat – eller mandag morgen?) til alle 🙂

Nordiskinspireret wokret

23. marts, 2012

Jeg har vist nævnt det før, vi er kørt fuldstændig i smadder med rodfrugter, vi trænger til friske og farverige grøntsager – desværre er vi lidt for tidligt på den. Det er ikke rigtig til endnu at få disse dejlig friske danske grøntsager som vi sådan længes efter, så vi må jo nøjes med hvad vi kan få og gøre det så friskt og forårsligt som muligt. (forårsligt – er det overhovedet et ord?)

Denne “nordiske wok” lavede jeg for et stykke tid siden. Jeg plejer vist ikke at lægge skjul på at det er gemalen der laver stort set alt mad herhjemme, så kan jeg skrælle lidt kartofler, røre i sovsen eller klare opvasken imens – tilgengæld tager jeg mig jo så af bagning af både brød og kager (det sjove?) men lige præcis sådan noget som wokretter, det er min afdeling (så gæt hvad vi ikke får så tit….)

Denne bestod af:
½ spidskål
2 gulrødder
½ hoved broccoli
1 kyllingebryst
olie
nudler (ingen anelse om hvor meget det var, bare sådan en “firkant”)
også et splash sur/sød sauce.

Det er jo virkelig dejlig nemt at lave wokmad. Alt blev skåret i meget fine stykker, broccolien blev lige blancheret lidt i forvejen og nudlerne blev selvfølgelig også kogt i forvejen. Først blev kyllingen stegt i lidt olie, derefter tilsatte jeg grøntsagerne stegte dem lidt igennem – hedder det at stege når det er i en wok? Til sidst blev nudlerne smidt i med lidt sur/sød sauce og det var så det.

Resultatet? Det var ret godt, broccolien måtte godt lige have fået 30 sekunder længere i vandet inden de blev taget op, men det er jo da ret nemt at rette op på.
Sur/sød saucen er måske et “nemt” valg (især fordi den var købt) men den binder retten ret godt sammen, jeg synes nogen gange wokretter godt kan blive lidt “tørre” i det, hvis det kun er kød og grøntsager blandet med nudler eller ris, der skal lige være et eller andet.

Retten her er i øvrigt rigtig god i forhold til stop spild af mad i realiteten kan man jo smide de grøntsager i man lige har – men det var der vel heller ingen der var i tvivl om 🙂

Nå tilbage til skolearbejdet med mig – jeg kan jo ikke blive ved med at finde overspringshandlinger, så bliver jeg vist ikke færdig til aflevering om en uge. (Skolearbejde bliver iøvrigt langt mere tilgængeligt når man beslutter sig at arbejde hjemme, så man kan sidde i sofaen med the og hygge vuffer mens man skriver)

Brombæris

21. marts, 2012

Fandt lige det her billede i gemmerne, og da jeg trængte til en pause i at skrive om min holdning til bevaringsteori tænkte jeg at jeg da lige kunne dele den med jer.

Da jeg forsøgte mig med othello lagkage kunsten havde jeg noget vaniljecreme i overskud, men på et tidspunkt orker man bare ikke rigtig mere othellokage (det er vist en af de få kager der kan overmande mig) så istedet blev det til denne lille søndagsdessert.

Isen er endnu engang en gelato der må siges at være blevet min farvorit “grundmasse” at hælde i ismaskinen. Denne gang blev det så nogle brombær der stod for tur.

Cirka 100 g brombær (frosne)
2 æggeblommer
90 g sukker
2 dl piskefløde
2 dl skummetmælk (det er altså bare fordi det er det gemalen drikker, ikke noget misforstået sundhedsflip her) :p

Jeg startede med at koge bærene møre med en tom vaniljestang og et par skefulde sukker (udover de 90 gram)
Imens piskede jeg æggeblommer og sukker sammen, til en lys og luftig masse, imens mælk og fløde blev kogt op.
Den varme flødeblanding skal herefter piskes i æggemassen, så mens der bliver pisket på livet løs hældes i – ganske lidt ad gangen. Så skal det så ellers bare køles af.

Da bærene var kogt møre, fiskede jeg vaniljestangen op og gav det en ordenlig tur med stavblenderen (min store kærlighed, hvis man spørger gemalen) herefter passerede jeg det igennem en sigte, da jeg synes at kernerne i brombær er meget bastante at tygge i. Jeg sørgede dog for at få så meget bærmasse som overhovedet muligt med.

Ismassen køres på en ismaskine (det vil jeg helt sikkert anbefale når det er gelato, ellers så lav en parfait) da den var næsten færdig tilsatte jeg bærene, kom det i en plastikbøtte og smed det i fryseren nogle timer.

Da jeg åbnede fryseren fandt jeg den pakke filodej vi har haft liggende siden engang før jul. Så jeg tænkte at det skulle jeg da lige forsøge mig med. Det gik ikke særlig godt… For det første smed jeg, jeg ved ikke hvor mange mislykkedes forsøg på fine former ud og det jeg så endelig fik lavet smagte bare af.. ja, at række tungen ud af vinduet på en ualmindelig kedelig dag… Så det gør jeg ikke igen, det bliver nok kun brugt til forårsruller (hvilket det nu også er fortrinligt til)

Nå men altså det startede jo med noget vaniljecreme og det har jeg jo slet ikke sagt mere om. Det fik nu heller ikke så stor en rolle, jeg rørte det op med lidt fløde og mælk for at gøre det mere som en vaniljesovs, lagde det i filodejsskallerne og serverede til. Ikke nogen uddelt succes, det var blevet lidt 2. dags kedeligt, men isen – den var rigtig god 🙂