2012/03/02

Endnu et par sokker til samlingen

Nu skal det jo ikke være nogen hemmelig at jeg er storforbruger af sokker, det er bare som om at varmen aldrig når helt ned til mine fødder (og jeg er ikke engang særlig høj) nu er det endelig lykkedes mig at få et par mere færdige, lidt anderledes end de sidste, der skulle jo ske noget. Der skete også noget – en masse trævlen op… det var også fordi jeg gik igang og satsede, opskrift og garn var ikke tilpasset hinanden, så jeg lavede lidt ændringer og håbede at der var garn nok. Det var der ikke, da jeg nåede til tåen havde jeg 10 cm garn tilbage, hvilket – kan jeg informere ikke strikkekyndige om – ikke er nok. Så om igen  med en anden ændring og denne gang passede det – men nu har jeg jo så også strikket tre strømper for at få to. I det mindste har jeg lært hulmønsteret at kende 🙂

Opskriften jeg har fulgt er denne fra garnstudio/drops – hvor jeg så har udskiftet det øverste stykke med hulmønster til at være magen til det nederste lille stykke. Jeg synes egentlig det fungerer meget godt og har jeg regnet rigtigt kommer det til at passe med at kanten af strømperne sidder lige over kanten af mine støvler.
Strømperne i opskriften er meget fine i det, mens det garn jeg har brugt er lidt mere groft. Derfor har mine strømper også fået et bredere bånd i toppen, jeg tror at et helt tyndt silkebånd ville “forsvinde” lidt i dem.

Næste projekt er et hæklet tæppe med oldemor/bedstemorlapper – det kommer så nok til at tage lidt lang tid, jeg vender tilbage… engang 🙂

2 tanker om "Endnu et par sokker til samlingen"

 1. Tante Sød..og den sure øko-citron...

  Hvor er de fine og feminine, selv om det er tykt garn. Jeg har netop selv kigget på den type hos Drops. Ville dog egentlig kun strikke dem som benvarmere, og kunne ikke finde en god opskrift på det. Men man kan vel bare strikke efter den der opskrift og så undlade selve strømpefoden, tror du ikke? Begynder man foroven? Hvis man gør det, kan man jo måle undervejs og stoppe når man synes….

  Svar
  1. Hende den lille lyshårede

   Mange tak 🙂
   Jo det tror jeg sagtens du kan – man starter nemlig helt præcis for oven og det er super nemt at gøre dem længere/kortere ved at variere i hvor mange gange man strikker hulmønsteret 🙂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *