2012/03/20

Nødde-bær kage

Vi har (endelig) fået indført kageordning inde på studiet – hvilket jeg har en lang og stolt tradition for. Den har været lidt sværere at få igennem denne gang (noget med nogen der hellere ville have “sunde alternativer” – jeg ved da virkelig ikke hvad det ligner, kage er vel sundt for sjælen… ikke?) men det lykkedes  – altså kan vi konkludere: Kage vinder altid!

I går medbragte jeg så kage, det blev denne lille sag som jeg fik komponeret i weekenden.

2 æg
200 g sukker
5 spsk smagsneutral olie
150 g mel
150 g blandede nødder (brugte valnødder og hasselnødder)
200 g blandede (frosne)bær (vi havde brombær og blåbær så det var hvad der kom i)

Æg og sukker piskes godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Herefter piskes olien i – lidt af gangen, inden (hvis man har en køkkenmaskine) piskeriset skiftes ud med “spaden” og melet vendes i. Imens hakkes nødderne groft – jeg gjorde det i hurtig hakkeren, til ære for James Prices’ “men det går eddermane hurtigt du”  Bærene skar jeg lidt i stykker inden de blev vendt i dejen sammen med nødderne – bare til det lige er blandet sammen.

Jeg beklædte en springform med bagepapir (for nemhed skyld – kagen bliver ikke så pæn i kanten, så skal den være det skal formen smøres) og dejen blev hældt heri. Kagen blev bagt ved 200 grader i en halv times tid.

Da kagen var kølet af, smurte jeg en gang flødeoste glasur med kakao oven på – den består af:

2 spsk flødeost
1 spsk kakao
3-4 spsk flormelis

Det piskes bare godt sammen til det bliver en lækker substans – tilsæt lidt mere sukker eller ost hvis konsistensen ikke er som du ønsker den.

Til sidst pyntede jeg den med lidt blomster af marshmallow fondant. Det er ganske simpelt at lave og består af:

8-10 marsmellows (ikke alle typer kan bruges – jeg brugte denne gang dem fra haribo, de hvide til at smelte over bål/grill)
1 spsk (smags- og farveneutralt) olie
1 spsk vand
flormelis (i rigelige mængder)
evt. pasta farve

Skumfiduserne kommes i en skål med olie og vand og kommes i microovnen i  1 minut (fuld effekt). Herefter blandes flormelisen i – i starten er det en fordel at bruge en håndmixer med dejkroge, både fordi det klistre helt åndsvagt også er det også ganske varmt. Når den begynder at strejke lidt er det bare at ælte videre i hånden indtil det har den rette konsistens (som modellervoks)

Jeg delte portionen og farvede en del grøn og en anden del lyserød – stak blomster ud af den lyserøde og lod dem tørre i en bakke fra toffifee, tegnede små røde streger i midten med lidt af pastafarven på sidsen af en tandstik og dustede til sidst til guld ud over. Bladene blev lavet ved hjælp af en rund udstikker og der blev tegnet struktur på med spidsen af (en anden) tandstik de blev lagt til tørre på kanten af en tallerken, sådan at de lige fik lidt form.

Det er ikke den store kunst, men jeg synes egentlig at det blev en meget sød forårs kage.

Lige et lille billede så man kan se antydningen af de lækre bær der var i kagen.

Vi var i øvrigt kun 5 mand om at spise næsten hele denne kage – så det er vel et godt tegn på at smagen var i orden? Jeg var ellers lidt spændt på hvordan den blev, selvom jeg synes jeg har meget godt styr på selv at sammensætte kager så ved man jo aldrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *