2012/03/14

Nøddekys

Fra othello lagkagerne havde jeg 3 æggehvider i overskud – så efter lidt overvejelse blev det til den “lette løsning” med lidt marengs. Gemalen er ellers ikke meget for marengs, men at smide mad væk – går jo meget dårligt overens med stop spild af mad princippet som vi prøver at leve efter.

Til denne portion brugte jeg
3 æggehvider (knap 100 gram)
300 g sukker
en lille sjat eddike
1 håndfuld hasselnødder
1 håndfuld valnødder
Æggehviderne blev sat til at piske til de var luftige, herefter tilsatte jeg sukker lidt af gangen og lod det piske godt imellem.
Imens hakkede jeg nødderne groft (valnødderne blev bare knust i hånden, nødden altså – ikke skallen, så vild er jeg heller ikke) da marengsen var ved at være der, hældte jeg en lille sjat lagereddike i det gør den lidt mere sej og lækker i det.
Til sidst blev nødderne vendt forsigtigt i med en dejskraber – inden jeg kom det i en sprøjtepose med en meget stor tylle (sådan at nødderne ikke satte sig fast)
De bages ved 120 grader i godt en time til de er helt sprøde og lækre.
Af en eller anden grund kan man ikke i en eneste af dem se nødderne udefra – så de ligger bare som en lækker lille overraskelse inde i midten.

2 tanker om "Nøddekys"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *