2012/03/23

Nordiskinspireret wokret

Jeg har vist nævnt det før, vi er kørt fuldstændig i smadder med rodfrugter, vi trænger til friske og farverige grøntsager – desværre er vi lidt for tidligt på den. Det er ikke rigtig til endnu at få disse dejlig friske danske grøntsager som vi sådan længes efter, så vi må jo nøjes med hvad vi kan få og gøre det så friskt og forårsligt som muligt. (forårsligt – er det overhovedet et ord?)

Denne “nordiske wok” lavede jeg for et stykke tid siden. Jeg plejer vist ikke at lægge skjul på at det er gemalen der laver stort set alt mad herhjemme, så kan jeg skrælle lidt kartofler, røre i sovsen eller klare opvasken imens – tilgengæld tager jeg mig jo så af bagning af både brød og kager (det sjove?) men lige præcis sådan noget som wokretter, det er min afdeling (så gæt hvad vi ikke får så tit….)

Denne bestod af:
½ spidskål
2 gulrødder
½ hoved broccoli
1 kyllingebryst
olie
nudler (ingen anelse om hvor meget det var, bare sådan en “firkant”)
også et splash sur/sød sauce.

Det er jo virkelig dejlig nemt at lave wokmad. Alt blev skåret i meget fine stykker, broccolien blev lige blancheret lidt i forvejen og nudlerne blev selvfølgelig også kogt i forvejen. Først blev kyllingen stegt i lidt olie, derefter tilsatte jeg grøntsagerne stegte dem lidt igennem – hedder det at stege når det er i en wok? Til sidst blev nudlerne smidt i med lidt sur/sød sauce og det var så det.

Resultatet? Det var ret godt, broccolien måtte godt lige have fået 30 sekunder længere i vandet inden de blev taget op, men det er jo da ret nemt at rette op på.
Sur/sød saucen er måske et “nemt” valg (især fordi den var købt) men den binder retten ret godt sammen, jeg synes nogen gange wokretter godt kan blive lidt “tørre” i det, hvis det kun er kød og grøntsager blandet med nudler eller ris, der skal lige være et eller andet.

Retten her er i øvrigt rigtig god i forhold til stop spild af mad i realiteten kan man jo smide de grøntsager i man lige har – men det var der vel heller ingen der var i tvivl om 🙂

Nå tilbage til skolearbejdet med mig – jeg kan jo ikke blive ved med at finde overspringshandlinger, så bliver jeg vist ikke færdig til aflevering om en uge. (Skolearbejde bliver iøvrigt langt mere tilgængeligt når man beslutter sig at arbejde hjemme, så man kan sidde i sofaen med the og hygge vuffer mens man skriver)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *