2012/03/13

Othello-portionslagkage

For noget tid siden (nærmere bestemt uge 8) var der i hjemmet. Øhm – vi “fandt” det lige, nej ok jeg må hellere være ærlig – vi køber i perioder ofte hjemmet, der er ofte nogle gode opskrifter i – og som gammel lytter af “de sorte spejdere” kan jeg altid grine lidt af læsertipsne. Nå tilbage tilbage til emnet, i hjemmet var der en opskrift på othellolagkage og vi elsker othellolagkage, så det skulle da helt sikkert prøves. En hel lagkage til to personer er lige i overkanten, så jeg halverede portionen og lavede det som to store portionsanretninger.

Opskriften er altså fra hjemmet, men jeg har altså halveret det hele, hvilket jeg også gengiver her.

Kagebunde:
2 æg
65 g sukker
50 g hvedemel
½ tsk bagepulver

pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver, sigt det i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Hældes i et ildfast fad (cirka 20×30 cm) beklædt med bagepapir. Bages i cirka 15 minutter ved 175 grader.

Vaniljecreme:
1 stang vanilje (burde kun være en halv, men kan man få for meget vanilje? og vidste ikke lige hvad jeg skulle bruge resten til)
2,5 dl (sød)mælk (jeg brugte halv fløde – halv skummetmælk fordi det var hvad vi havde)
25 g sukker
3 æggeblommer
12 g majsstivelse
1½ blad husblas
3/4 dl fløde

Flæk vaniljestangen skrap kornene ud og mos dem ud i lidt sukker. Kom vaniljesukkeret, den tomme stang, mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse i en gryde. Pisk det godt sammen og kog cremen under omrøring i ca. 4 minutter. Imens lægges husblassen i blød i koldt vand.
Når cremen er kogt igennem passeres den igennem en sigte og husblassen kommes i – de skal gerne smelte i den varme creme – gør de ikke det, skal det bare varmes en lille bitte smule igen.
Lad cremen køle af, inden den røres sammen med flødeskum.

De sidste ting:
4-6 makroner
2 tsk hindbærmarmelade
kakaoglasur (75 g flormelis, 1 spsk kakao + ca. 1 spsk kogende vand)
marcipan

Jeg samlede kagerne i mine madringe, der også blev brugt til nytårsdesserten, jeg startede med at stikke fire cirkler ud af kage bunden med en af madringene.
Jeg startede (sjovt nok) med en bund stænket med lidt æblesirup herefter lagde jeg cirka en teskefuld hindbærmarmelade, et par knuste makroner og et godt lag vaniljecreme. Oven på alt det her lagde jeg en bund mere, som jeg inden havde smurt kakaoglasur ud over.
Herefter løftes ringen forsigtigt af – jeg pakkede dem ind i madfilm fordi det stod i opskriften, men jeg ved ærligtalt ikke hvor stor forskel det gjorde.

Marcipanen blev æltet sammen med lidt flormelis inden jeg rullede den ud så den passede i højden til kagen. Kanten blev pyntet af med lidt mere af cremen.

Jeg fik nok liiiidt for meget creme i, det blev i hvert fald lidt tungt til sidst – men det er der jo råd for.
Der var tilgengæld rimelig mange rester af både kagebunde og creme, så der var til lidt “restekager” dog ikke så kønne og uden marcipan.

2 tanker om "Othello-portionslagkage"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *