2012/03/27

Påskeæg

I fredags modtog jeg denne skønne pakke fra Odense marcipan

Fordi jeg er så opfindsom (hmmm) lavede jeg påskeæg ud af noget af det – det er jo snart påske.

Det blev til to typer, den helt (helt) klassiske marcipan og nougat og en med hyldeblomst og frysetørrende hindbær (som skrevet på facebook – min nye store kærlighed)

Marcipan æg, inden i kom i chokolade. Forrest er det nougat – bagerst hyldeblomst
Æg med chokolade og pynt
Marcipan-nougat sammensætningen behøver jeg vist ikke at skrive meget mere om, jeg trillede marcipanen til æg (hvilket ikke er nemt – hvis man spørger mig) lavede en fordybning, kom lidt nougat i, lukkede til og rettede på æggeformen. Tempereringen af chokoladen var ikke helt perfekt – den har fået det rette knæk (hvis jeg selv skal sige det) men overfladen er langt fra blank. Så for at skjule dette fik nougatæggene en ordenlig omgang gulddust for at skjule den.

Guldæg?

Hyldeblomst/hindbæræggene var inspireret af disse som også var i det lille hæfte jeg fik med i pakken. Jeg havde bare ikke noget hvid chokolade, selvom det kunne have været rigtig fint – så de blev også bare dækket med den mørke og så drysset med lidt frysetørrede hindbær på toppen. Jeg valgte at knuse hindbærene lidt, fordi de var meget store i forhold til mine fine små æg. Jeg valgte at lave “halve æg” af denne portion, fordi marcipanen var blevet meget sød med hyldeblomst saften i, så jeg tænkte at det hurtigt kunne blive lidt vammelt med et helt æg. Hinbærene hjælper på dette med deres syrlighed og det hele går nu op i en højere enhed 🙂

Selvom jeg elsker konfekt er jeg meget dårlig til at få det lavet, så det bliver nok ikke til flere påskeæg af resten af marcipanen – men så er der jo heldigvis mange andre anvendelses muligheder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *