2012/05/02

Forårskuller og hvedeglæde

Indrømmet – vi er lige så tosset som alle andre danskere, så snart vejret er som det er nu, hvor man kan gå ud uden nødvendigvis at skulle pakke sig ind i flere lag tøj – går der forårskuller i den og der skal grilles! Så vi har levet af grillmad i nogle dage nu, til at starte på bare på vores (min) søde lille bodum picnicgrill, men i går kom den store farlige weber ud af sit vinterhi og blev taget i brug – til en lækker svinemørbrad.

Kødet var blevet marineret i en gang babecue krydderi og blev lavet ved indirekte varme. Dertil spise vi en lun kartoffelsalat af (nye) kartofler, lidt finthakket rødløg, blandede friske krydderurter fra haven (oregano, persille, purløg og basilikum) også en gang god koldpresset rapsolie.
Som det næsten vigtigste element i retten, en blandet salat – men så mange friske danske grøntsager som muligt.

For at toppe galskaben helt af, sluttede vi af med en gang koldskål

Jeg har aldrig lavet koldskål med æg – måske man skulle prøve det, det skulle vist være ret godt. Men den her er altså bare lavet med et par skefulde cremefraiche (18%) ca. 3 dl kærnemælk, sukker, citron og massere af vanilje (de tre sidste alle efter smag) dertil de (usunde) kammerjunkere, men Christian Bits ryger kortvarigt i glemmebogen sammen med den dårlige samvittighed – jeg skal have kammerjunkere i min koldskål!

Nu vil jeg lige røfle mig færdig herinde på skolen, så jeg kan komme hjem og – nej ikke bage hveder, desværre – de skal først bages i morgen, efter mors opskrift som jeg altid bager efter. I dag skal der bare gøres rent og måske laves lidt havearbejde. Min familie kommer nemlig i morgen og sætter lillemanden af, som vi skal passe hen over weekenden, mens de ferierer i det nordtyske.

Endnu engang vil jeg slå et slag for at man bager hvederne selv – de bliver bare så meget bedre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *