2012/06/23

Hylden blomstrer….

…. og jeg er fast plukker – her i Tilst mangler de dog lige en dag eller to mere inden de er “plukkeklare.”‘

At lave hyldeblomstsaft er blevet en fast “tradition” hos os – men det er jo også dejlig nemt når man på det nærmeste har det i baghaven, eller i hvert fald lige på turen når vuffen alligevel skal luftes.

Sidste år gjorde vi sådan her men i år vil jeg lave nogle små ændringer. Jeg har før brugt brun farin, både fordi det var det jeg først fandt en opskrift på men også fordi det var det jeg havde liggende. Men i år skifter jeg det nok ud til rørsukker som er mere almindeligt – det giver altså en del flottere farve til saften, i stedet for en eller anden sær brunligsubstans.

Desuden læste jeg ved klidmoster sidste år at hun tager skræller tynde skiver af citronskrællen, fjerne det bitre hvide og derefter kommer frugtkødet i. Det vil jeg også gøre, min saft har nemlig en tendens til at blive for bitter.

Begge ting er afprøvet sidste år, det blev der ikke blogget om – så jeg ved at det bliver bedre. Opskrift følger når jeg har fået det lavet.

I år har vi derudover snakket om at prøve at lave hyldeblomstchampagne, som vi har set blive lavet i  River Cottage – nu må vi se om det bliver til noget, eller om projektet viser sig at blive for omfattende, det er nok mest det der med at have et sted at sætte det mens det skal gære – det er jo ikke fordi vi vælter os i plads. Men det kunne være spændende at prøve, så mon ikke vi finder en plads til projektet.

Glædelig Sankt Hans til jer alle – vi fejre den i aften i haven med grill-bål og lidt god mad (også for at fejre at endnu et semester er overstået og ferien står for døren)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *