2012/06/13

Karry(knapsåflydende)suppe

uhuuuu – jeg er her endnu, selvom det ikke er meget i har hørt til mig. Jeg har super travlt for tiden, som også nævnt tidligere, og tid ved computeren er ikke det jeg har haft mest af. Det vil sige, det er faktisk lidt løgn – de sidste par dage har jeg kæmpet med at få mit semester projekt færdigt til print, hvilket ikke ser ud til at lykkedes som planlagt og jeg må nu ty til veninders godvillighed med at få printet på fredag… Nå men tilbage på sporet, jeg har siddet meget ved computeren, men når der er for få timer i døgnet, så bliver de i tiden ikke brugt på at blogge men på at tegne, rette linjer og skrive tekst. Bum vældig spændende…

Og hvordan kan den lille fru lyshårede så have tid til at skrive nu spørger du nok? tjah, det har jeg egentlig heller ikke – men kan ikke lave så meget andet lige nu, da min computer er blevet “snuppet” af gemalen der skulle bruge den til sin eksamen (som han er oppe til lige nu – kan I mærke alle de gode vibrationer jeg sender ud til ham?) han har nemlig været så snedig at købe en mac som jo ikke kan bruges til noget som helst udstyr med mindre man investerer i omformere og andre “snedige” ting som han ikke har – så er det godt at konen stadig er et oldtidsfund med en pc’er 🙂

Dette resulterer jo så i, at jeg ikke kan arbejde på mit projekt da vidunderet her (gemalens mac) ikke har installeret de programmer jeg skal bruge, så efter at have skrevet den tekst der skal bruges til præsentationen kan jeg nu bruge lidt tid på den stakkels forsømte blog.

Og så til det, det hele egentlig drejer sig om – nemlig denne labre sag jeg lavede for (meget) lang tid siden

Noget der startede som en karrysuppe, men nok nærmere endte som en “kyling-i-karry” der er lidt ekstra flydende og blev spist med ris.

Suppen blev lavet mens jeg ladede op til en slem forkølelse, så jeg havde virkelig brug for noget varmt og stærkt til halsen og så var smagsløgene måske ikke helt på toppen, så den blev virkelig stærk – men god!

Jeg brugte:

5 spsk alm gul karry
1 spsk motherf****r stærk rød karry (køb i en tamilsk butik)
1 spsk smør
1 stort finthakket løg
5 groft hakkede gulerødder
2 kyllingefileter
1 ds flåede hakkede tomater
salt/peber
hønseboullion
lidt fløde

ris
persille

På en tør pande (god dyb pande, ellers brug en gryde) ristede jeg karryen af til hele huset stank af karry og den var blevet god brændt orange i det. Derefter kom jeg smørret på og lod det smelte sammen med karryen. I dette blev løget svitset af sammen med kyllingen der blev skåret i mundrette bidder. Herefter kom jeg de hakkede tomater og gulerødder i og fylde op med vand til det var dækket + en boullionterning – men brug endelig ordentlig hønsefond hvis du har det, det strækker min tid sig desværre bare sjældent til, og når den gør så bliver det brugt straks.

Herefter skal retten simre. Jeg satte vand over til ris da jeg gjorde dette så da de var færdige passede det med at retten havde simret færdig. Til sidst jævnede jeg med en slat fløde vi havde stående så den blev lidt mere cremet, egentlig kunne man sagtens bare bruge mælk, men nu den stod der.

Jeg ville rigtig gerne have haft en hel masse flere lækre grøntsager i, men retten blev lavet to dage før vi rejste til Nordjylland, så køleskabet var ved at være jævnt tomt. Jeg foretrækker at der er bid i gulerødderne så jeg kom dem i ret sent, hvis du ikke vil have det, kan de bare svitses af sammen med løg og kylling.

Der var alt for meget mad i det her til os to, så vi frøs resten ned i to bøtter til senere brug. Den ene portion blev spist for et par dage siden og der var styrke niveauet lidt mere realistisk, det varmede stadig på den helt rigtige måde uden dog at man følte at halsrøret var ved at brænde væk – jeg kan godt lide stærk mad, men i de rette mængder.

Der går nok et stykke tid inden i hører fra mig igen, men jeg kan da begynde at reklamere lidt – har et kageprojekt i støbeskeen som jeg glæder mig meget til at skulle arbejde med, men først er der altså lige en bygning der skal måles færdig og et projekt der skal fremlægges og bedømmes (og en gemal der skal blive færdig med sin eksamen, det nærmer sig nu og jeg tror at jeg er mere nervøs end han er.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *